Gemeente Albrandswaard


Aanbouw Julianaschool in Rhoon


Albrandswaard Dinsdag 28 februari om 12.00 uur is de ondertekening van de ontwikkelovereenkomst tussen de betrokken partijen in het gemeentekantoor aan de Hofhoek 5 in Poortugaal.

De onderbouw van de PC Julianaschool in Rhoon kampt al jaren met een slechte huisvesting. De huisvesting is zo slecht, dat ouders zelfs actie hebben gevoerd.
Het college van Albrandswaard is dan ook erg blij met het feit, dat dinsdag de ontwikkelovereenkomst tussen de gemeente Albrandswaard en Woonbron wordt getekend, zodat de werkzaamheden van start kunnen gaan.

De school krijgt na jaren wachten dan eindelijk de gewenste aanbouw aan het hoofdgebouw in de vorm van twee lokalen en een speellokaal. Op de oude locatie van de kleuterschool KrisKras worden 12 levensloopbestendige appartementen ontwikkeld, waarvan 6 in de bereikbare huur en 6 in de bereikbare koopprijs.

Wethouder De Jongh:
Dit is nou echt een doorbraak in het proces, alle partijen zitten op dezelfde lijn. Het mooie is dat we meteen twee vliegen in één klap slaan. De kinderen van de Julianaschool krijgen eindelijk de huisvesting waar ze recht op hebben. En met de 12 levensloopbestendige appartementen worden onze senioren bediend. Iets waar we als college heel erg blij mee zijn.