Gemeente Kollumerland


---

PB 10 / 2006

Ondertekening woonakkoord Kollumerland c.a. 2005 t/m 2009

Kollum, 24 februari 2006

Op dinsdag 28 februari 2006, 's middags om twee uur wordt in het gemeentehuis te Kollum een woonakkoord tussen de gemeente Kollumerland c.a. en Woningstichting Kollumerland getekend.

Voor de gemeente tekent wethouder Tjitse Hogendorp en voor de Woningstichting Kollumerland de heer Roelof Kuik, directeur / bestuurder. Dit woonakkoord beschrijft de afspraken tussen de gemeente en de Woningstichting in het kader van het uitvoeren van het Woonplan Kollumerland c.a. 2005 t/m 2009.

De samenwerking tussen gemeente en Woningstichting gaat duidelijk verder dan tot nu toe gebruikelijk is. De Woningstichting is een volwaardige partner én er is sprake van echte samenwerking tussen de beide partijen.

Partijen maken in het woonakkoord transparante afspraken over de werkwijze en organisatie van herstructureringsprojecten en het bouwen van onder andere 160 woningen in de huur- en koopsector. Daarnaast zijn in het woonakkoord afspraken vastgelegd over o.a. de kwantiteit en kwaliteit van het woningaanbod, het huisvesten van doelgroepen, de afstemming van wonen en zorgen de leefbaarheid van buurten en wijken en kleine kernen.


---
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.