Gemeente Den Haag

Het College van B&W heeft, op voorstel van wethouder Wilbert Stolte, eenmalig 1.000.000 euro toegekend voor de realisering van topsportevenementen.

De afgelopen jaren heeft de gemeente Den Haag er blijk van gegeven de topsport een impuls te willen geven. Den Haag hecht aan ontwikkeling en handhaving van topsporten op het niveau van de internationale top voor senioren en talenten. Daarom zullen, naast NK's, EK's en WK's in andere beachsporten, het EK Beachvolleybal en het EK Laserzeilen profiteren van de extra financiële middelen.
De hardloopsport krijgt o.a. een impuls doordat de Laan van Meerdervoort-loop financieel ondersteund wordt. Met de KNSB wordt overlegd of financiële steun toevalt aan een Kunstrijgala of het NK Shortrack. Als het WK Darts in 2007 in Den Haag wordt georganiseerd profiteert ook dat sportevenement van de extra financiële middelen.

Bij andere te ondersteunen evenementen ligt het accent op ontwikkeling van jeugdig talent. De Internationale Jeugdtoernooien van HCKZ en ADO/Den Haag krijgen om die reden extra geld. Ook het Siemens Open is een belangrijk podium voor jong (tennis)toptalent. Daarom stelt het college ook voor aan het tennistoernooi een bijdrage te leveren.