Gemeente Den Haag

De gemeente gaat de kruising Neherkade-Calandstraat-Slachthuislaan aanpassen. De verandering moet vooral tijdens de spits ertoe leiden dat het autoverkeer sneller door kan rijden. Ook de verkeersveiligheid wordt door de maatregelen verbeterd.

Het plan hiervoor is vandaag door het college van burgemeester en wethouders vrijgegeven voor inspraak. Met een combinatie van maatregelen wordt de kruising, die onderdeel is van het hoofdwegennet rondom het centrum, aangepakt.
De middennaald ter hoogte van de Stieltjesstraat wordt doorgetrokken zodat het rechtdoorgaande verkeer daar niet meer wordt gehinderd door overstekend verkeer. De twee verkeerslichten op de Slachthuislaan ter hoogte van de Stieltjesstraat en Neherkade worden gecombineerd tot één installatie waardoor de doorstroming verbetert. Op de Calandbrug komt een extra opstelstrook zodat het verkeer naar de Neherkade sneller kan doorrijden. De opstelstroken op de Neherkade richting de Calandstraat worden verlengd waardoor het oponthoud op de Neherkade afneemt. Tot slot wordt de belijning op de kruising zodanig aangepast dat linkafslaand verkeer van zowel de Calandstraat als de Slachthuislaan gelijktijdig groen licht kunnen krijgen.
De maatregelen voor het verbeteren van de doorstroming van het verkeer zorgen naast meer verkeersveiligheid ook voor minder luchtverontreiniging en geluidhinder.
De werkzaamheden aan de kruising starten in november 2006 en moeten in februari 2007 klaar zijn.
Wethouder Bruno Bruins van verkeer geeft aan dat het plan past in de andere plannen die de gemeente ontwikkelt om de bereikbaarheid van het Haagse centrumgebied te verbeteren."De kruising Calandstraat-Slachthuislaan is een zwaar belast kruispunt van de CentrumRing, die alvast sterk kan worden verbeterd", aldus de verkeerswethouder.

Inspraak
Bewoners kunnen reageren op het plan van 8 maart tot en met 7 april 2006. Het plan ligt ter inzage in het Contactcentrum in het Stadhuis (Spui 70) en op het stadsdeelkantoor Laak (Slachthuisplein 25). Op 16 maart wordt in Jeugdcentrum Laak Centraal (Laakweg 235) van 17.00 uur tot 20.00 uur een inloopgelegenheid gehouden. Dan wordt het plan toegelicht en kan men vragen stellen of op het plan reageren.