Persuitnodiging

Malmberg introduceert internetbibliotheek voor voortgezet onderwijs

Rotterdam, 14 februari 2006

Namens uitgeverij Malmberg nodigen wij u uit om op dinsdag 28 februari 2006 de lancering bij te wonen van Studiehulp , een internetbibliotheek voor het voortgezet onderwijs. Vanaf schooljaar 2006/2007 wordt Studiehulp aangeboden bij alle lesmethoden voor de onderbouw, vmbo bovenbouw en tweede fase. Het zoekmedium is tot stand gekomen door een unieke samenwerking tussen Uitgeverij Het Spectrum, Microsoft en Malmberg.

Met Studiehulp speelt Malmberg in op actuele ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs, zoals:


· het toenemend internetgebruik onder jongeren;


· de roep om een veilige internetomgeving voor jongeren, met betrouwbare informatie;


· nieuwe werkvormen in het onderwijs, gericht op zelfstandig en zelfontdekkend leren;


· veranderende rol van de leraar;


· motivatieproblemen onder jongeren;


· ontwikkelingen op het gebied van e-learning.

Programma

De lancering vindt plaats op 28 februari 2006 van 13.30 tot 17.00 uur in de Dancing Queenzaal van het Beatrixtheater, Jaarbeursplein 6a te Utrecht. Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 u Ontvangst in de bar bij de Dancing Queenzaal

14.00 u Toelichting op en demonstratie van Studiehulp door Jorien Castelein, projectleider Studiehulp en manager strategische projecten bij Malmberg

14.20 u Inleiding door Dhr. Bamber Delver, directeur van de Stichting De Kinderconsument en auteur van de boeken Pandora s mailbox en Slim en safe internetten. Hij spreekt

over de rol van internet in het onderwijs en de kans om leerlingen hiermee (meer) te motiveren.

14.40 u Studiehulp game : een game tussen enkele docenten en leerlingen waarbij u direct kunt zien hoe en welke informatie gezocht kan worden met Studiehulp.

15.00 u Primeur: presentatie van een recent, niet eerder gepubliceerd onderzoek naar het zoekgedrag van leerlingen op internet door de heer Iwan Wolpereis, werkzaam aan de

Open Universiteit. Opmerkelijke uitkomst: leerlingen vinden vaak niet wat ze zoeken op internet.

15.20 u Afronding plenair gedeelte

15.30 u Gelegenheid tot stellen van vragen en zelf uitproberen van Studiehulp onder het genot van een hapje en drankje

17.00 u Einde bijeenkomst

Wij verzoeken u vriendelijk om uw komst vooraf kenbaar te maken. U kunt dit doen door een e-mailbericht te sturen naar lucienne.christiaens@vdlpr.com of bijgaand antwoordformulier aan ons terug te faxen (010 235 70 00). Hierop kunt u ook uw eventuele wensen ten aanzien van interviews e.d. aangeven.

Bent u verhinderd, maar wilt u wel meer weten over Studiehulp? Meldt u dan aan voor ontvangst van een uitgebreide persmap bij lucienne.christiaens@vdlpr.com. Vanaf 28 februari kunt u bovendien terecht op de website www.studiehulp-malmberg.nl voor een goed beeld van Studiehulp via enkele demo s.

Voor persvragen belt u met Jorien Castelein, manager strategische projecten en projectleider Studiehulp bij Malmberg, bereikbaar via telefoonnummer 073 628 87 26.

Met vriendelijke groet,

namens Malmberg,

Wendy Coret

Senior Consultant