Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2006-091       |
|                                            |Arnhem|23 februari    |
|                                            |,     |2006           |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Dinsdag 28 februari 2006

. Gedeputeerde René van Diessen is lid van de Commissie Externe Betrekkingen (RELEX) van het Comité van de Regio's. De Commissie komt bijeen in Brussel en zal o.a. de uitbreiding van de Europese Unie bespreken. (11.00 - 14.30 uur; Committee van de Regio, zaal BEL 052 in Brussel)

Woensdag 1 maart 2006

. In de aanwezigheid van de Commissaris van de Koningin vindt er voorafgaande aan de Provinciale Statenvergadering een demonstratie plaats van de stichting DARES (Dutch Amateur Radio Emergency Service). De demonstratie laat communicatieproblemen zien bij rampenbestrijding en de oplossingen die DARES hierbij kan aanbieden. DARES wil licentiehoudende radiozendamateurs inzetten ten behoeve van de communicatie bij het bestrijden van rampen. (Aanvang 09.30 uur; Huis der Provincie/Zuidgalerij, Markt 11 in Arnhem)


. Vergadering Provinciale Staten. Op de agenda staan onder meer de rapportage van de Commissie Monitoring Jeugdzorg, het Onderzoeksprogramma 2006 van de Commissie van Onderzoek en de rapportage van de Commissie Hermans over de effecten van de Wet dualisering provinciebestuur. Voor overige agendapunten zie www.gelderland.nl. (Aanvang 10.00 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem) Donderdag 2 maart 2006

. Gedeputeerde Harry Keereweer is aanwezig bij de forumdiscussie van de slotmiddag van het project Schoon Water II. Een groot aantal agrarische ondernemers hebben in dit project gewerkt aan het terugdringen van emissies van gewasbeschermingsmiddelen naar het grond- en oppervlaktewater. (13.00 - 16.15 uur, forumdiscussie start om 15.40 uur; Zalencen- trum De Heerlijkheid Mariënwaerdt, 't Klooster 5 in Beesd)


. De Commissaris van de Koningin brengt een werkbezoek aan de gemeente Brummen. Het openbare programma begint om 14.45 uur met een bijeenkomst met burgers en instellingen in het Zalencentrum Spoorzicht in Eerbeek. Tijdens het interactieve onderdeel van dit werkbezoek zal het 'Centrumplan Eerbeek' centraal staan. Doel van het project Centrumplan Eerbeek is de herontwikkeling van het centrumgebied van de kern Eerbeek tot een functioneel en aantrekkelijk winkel-, woon- en verblijfsgebied. Van 16.15 tot 17.15 uur vindt de openbare ontmoeting met de gemeenteraad plaats (Raadszaal in het gemeentehuis). Gesproken wordt over Ruimte voor de Rivier, Recreatie en toerisme en Jeugd en jongerenbeleid. Van 17.15 tot 18.00 uur is de informele afsluiting van het bezoek en tevens de gelegenheid voor de pers om vragen te stellen.

(12.30 - 18.00 uur; Gemeentehuis, Kerkstraat 17 in Brummen)

Vrijdag 3 maart 2006

. Gedeputeerde Harry Keereweer heeft samen met wethouder De Leeuw van gemeente West Maas en Waal en de heer Van Herwaarden van het Waterschap Rivierenland een persgesprek over het advies Integrale Verkenning Maas (IVM). (Aanvang 9.30 uur; gemeentehuis West Maas en Waal, Dijkstraat 11 in Beneden Leeuwen. Voor meer informatie: Marga Nijenhuis (026) 359 90 00)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig bij het bezoek van Tweede Kamerleden aan de Waalsprong. Verschillende wijkplatforms zullen een toelichting geven op dit onderwerp. (11.00 - 14.00 uur; Het Witte Huis, Pastoor van Laakstraat 54 in Lent)


. De Commissaris van de Koningin is aanwezig bij de officiële opening van het project IJsselkade in Doesburg. Tevens zal de Commissaris ter ere van het project een kunstwerk van Roberto Barni onthullen.

(14.30 - 17.30 uur; locatie Hanzeplein/IJsselkade in Doesburg)

Zondag 5 maart 2006

. Gedeputeerde René van Diessen loopt op uitnodiging van de Stichting Natuur & Milieu mee met de zogenoemde 'Stiltewandeling voor professionals'. Dit evenement wordt door Stichting Natuur & Milieu georganiseerd in samenwerking met de wandelsportorganisatie KNBLO en de KRO. Stichting Natuur & Milieu vraagt hiermee aandacht voor het gebrek aan stilte dat zelfs in één van de stilste gebieden van Nederland de omgevingskwaliteit bedreigt. De wandeltocht start en eindigt bij Hotel Hampshire Inn. (13.30 - 16.30 uur; Hotel Hampshire Inn 'Mooi Veluwe', Garderen- seweg 154 in Putten)

Maandag 6 maart 2006

. De Commissaris van de Koningin is samen met gedeputeerde Theo Peters aanwezig bij het gemeentebezoek van minister Dekker aan de gemeente Ede. (14.00 - 19.30 uur; ontvangst in Cinemec, Laan der Verenigde Na- ties in Ede)
. Gedeputeerde Hans Esmeijer geeft een presentatie op de informatieavond over het provinciale daklozenproject. De informatieavond is georganiseerd voor medewerkers en vrienden van De Herberg en overige belangstellenden. Er zal onder meer worden ingegaan op het verschijnsel daklozen, hoe om te gaan met daklozen en het daklozenproject.

(20.00 - 21.45 uur; St. Citypastoraat 'De Herberg', Deventerstraat 40 in Apeldoorn)

Woensdag 8 maart 2006

. Gedeputeerde Theo Peters opent de studiemiddag Lucht en Ruimtelijke Ordening (RO). Het ministerie van VROM licht de laatste stand van zaken van wet- en regelgeving toe. De provincie geeft aan hoe bij de ruimtelijke planbeoordeling luchtkwaliteit wordt meegewogen. De studiemiddag biedt Milieu- en RO-medewerkers van Gelderse gemeenten de gelegenheid om op het gebied van de kwaliteit van de lucht die we inademen, wat van elkaar te leren.

(12.45 - 16.30 uur; Huis der Provincie/Zuidgalerij, Markt 11 in Arnhem)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 90 00



Provincie Gelderland