Wegener NV

|Wegener: winststijging bij omzetdaling in 2005| |     
De marktontwikkeling, die zich in de eerste helft van het jaar voordeed, is in het tweede halfjaar niet gewijzigd. Dit betekent dat in de voor Koninklijke Wegener NV belangrijke advertentiemarkt geen herstel is opgetreden, met uitzondering van de markt van personeelsadertenties. De geconsolideerde concernomzet daalde met 4,4% tot E 762,6 miljoen (2004: E 797,7 miljoen). Autonoom, derhalve exclusief het effect van desinvesteringen, was er sprake van een daling van 1,5%. De aan aandeelhouders toe te rekenen netto winst steeg van E 18,7 miljoen tot E 30,7 miljoen. Hierin zijn bijzondere posten begrepen zoals boekwinsten (verkoop van onroerend goed en van bedrijfsonderdelen) en éénmalige kosten (onder meer ten behoeve van AD NieuwsMedia). De cash earnings, zijnde de netto winst voor bijzondere posten, kwam uit op E 17,5 miljoen, een stijging van 42,5% ten opzichte van 2004 (E 12,3 miljoen). De op deze basis behaalde winst per aandeel bedroeg E 0,39 (2004: E 0,28). Het bedrijfsresultaat (vóór bijzondere posten) daalde met 8,4% tot E 50,5 miljoen (2004: E 55,1 miljoen). Dit betekent een operationele marge van 6,6% .

. De jaarcijfers 2005 alsmede de vergelijkende cijfers van 2004 zijn geheel vastgesteld op basis van IFRS-grondslagen. . Vanaf 1 september 2005 is AD NieuwsMedia, de joint venture met PCM Uitgevers, voor 37% geconsolideerd opgenomen in de Wegener jaarcijfers. De zeggenschap van PCM en Wegener is gelijkelijk verdeeld.

Uitgeefactiviteiten

Bij de regionale dagbladen van Wegener bleef de advertentieomzet, voor het vijfde achtereenvolgende jaar, ten achter bij het voorgaande jaar. Deze omzet (inclusief AD NieuwsMedia) daalde met 4,5% tot E 206,7 miljoen. Het geplaatste advertentievolume (exclusief AD NieuwsMedia) daalde met 6,5%, ondanks de toenemende stijging van de personeelsadvertenties (13,6%). Dit betekent dat de Nederlandse conjunctuur voor de consumentenmarkt nog altijd een kwakkelend karakter toont. Ook de oplageontwikkeling van de dagbladen was negatief hetgeen, inclusief AD NieuwsMedia, leidde tot een omzetdaling van 1,7%. Het volume van abonnementen, exclusief de AD-titels, daalde met 3,9% over geheel 2005. Een stijging was alleen waarneembaar bij de deelabonnementen (zaterdag) en bij huishoudens die een abonnement delen. Ook de online raadpleging van de dagbladensites nam toe. Bij de advertentieomzet van de huis-aan-huiskranten was sprake van slechts een fractionele daling. Dit bedrijfsonderdeel is er overigens in geslaagd het resultaat aanmerkelijk te verbeteren door kostenbeheersing. Ook de resultaatontwikkeling bij de Grafische Groep en de tijdschriftenuitgeverijen stemde tot tevredenheid. Tevens konden resultaat en omzet van de online activiteiten aanmerkelijk toenemen.

Relatief dominant in 2005 was de voorbereiding en de lancering per 1 september van de nieuwe krant (AD) van de joint venture met PCM uitgevers. Hierin werden door Wegener de Haagsche Courant en het Utrechts Nieuwsblad gefuseerd met de PCM uitgaven Algemeen Dagblad, Rotterdams Dagblad, Rijn en Gouwe en De Dordtenaar. In de aanloop naar deze unieke krantenfusie werd een aanmerkelijk abonneeverlies geleden, hetgeen resulteerde in een betaalde oplage in september van ongeveer 580.000 lezers. Daarmee is deze nieuwe krant, met circa 20 regionale edities in de Randstad, duidelijk de tweede krant in Nederland. Tot begin januari 2006 daalde de oplage verder tot ongeveer 555.000 abonnees. Sedertdien lijkt de oplage zich te stabiliseren. In de eerste vier maanden van zijn bestaan heeft het nieuwe dagblad nog niet bijgedragen aan het bedrijfsresultaat vóór bijzondere posten van Wegener en was er sprake van een licht verlies. De joint venture wordt voor 37% geconsolideerd in de cijfers van Wegener en er werden in de tweede helft van het jaar aanzienlijke voorzieningen en éénmalige kosten genomen, ten bedrage van circa E 30 miljoen op proportionele basis. Voorts betaalde Wegener een bedrag van ongeveer E 15 miljoen aan PCM ter compensatie van het verschil in winstgevendheid van de ingebrachte bedrijven. Het kostenreductie programma van de Wegener krantenactiviteiten werd in 2005 voortgezet. Er was opnieuw sprake van een daling van het personeelsbestand (inclusief het effect van AD NieuwsMedia) met gemiddeld 345 FTE's.

In het najaar werd bekend gemaakt dat het voornemen bestaat de Wegener dagbladen na de zomer van 2006 en in de eerste helft van 2007 successievelijk in een tabloidformule uit te geven. Tevens zal de organisatie van de dagbladengroep aangepast worden. Een en ander leidt in het lopende en het komende jaar tot opnieuw een efficiency verbetering, waardoor het aantal arbeidsplaatsen met tenminste 300 FTE's gereduceerd wordt (15% van het totaal binnen de dagbladen). Bovendien zullen de online activiteiten ten behoeve van de kranten een nadrukkelijk accent krijgen door de ontwikkeling van zeer lokale digitale portals en een lokale zoekmachine (iLocal), waarin zeer recentelijk een belang werd genomen.

Direct marketing

De daling van de omzet van Wegener DM met 12,4% tot E 107,1 miljoen was vooral het gevolg van desinvestering van activiteiten. Autonoom daalde de omzet met 4%. Met name in het Verenigd Koninkrijk werd een aantal niet-kernactiviteiten verkocht. De transitie en herstructurering van activiteiten binnen Wegener DM is thans nagenoeg voltooid. In Nederland, België, Frankrijk en Scandinavië heeft dat ook geleid tot betere prestaties. Alleen in het Verenigd Koninkrijk bleef het resultaat nog verlieslatend. In de tweede helft van 2005 is wel de verwachte resultaatsverbetering opgetreden, doch dit was onvoldoende om het verlies van het eerste halfjaar te compenseren.

Financieel

De geconsolideerde jaarrekening 2005 is voor het eerst opgesteld op basis van International Financial Reporting Standards, zoals goedgekeurd door de Europese Unie. De vennootschappelijke jaarrekening van Koninklijke Wegener NV is opgesteld in overeenstemming met Nederlandse wet- en regelgeving, waarbij gebruik is gemaakt van de wettelijke mogelijkheid om dezelfde grondslagen toe te passen als in de geconsolideerde jaarrekening. De jaarrekening is voorzien van een goedkeurende accountantsverklaring. In april 2005 is de converteerbare obligatielening, groot E 90 miljoen, afgelost. Eveneens in april 2005 is voor een bedrag van E 5,8 miljoen dividend op gewone aandelen betaald en E 3,9 miljoen op cumulatief financieringspreferente aandelen. Ook in 2005 kon de totale netto rentedragende schuld, exclusief financieringspreferente aandelen, verder worden teruggebracht en wel van E 243,6 miljoen per ultimo 2004 tot E 210,4 miljoen per eind 2005.
Enkele desinvesteringen en enkele "sale and lease back"-transacties van vastgoed droegen daaraan bij. Het niveau van investeringen in materiële en immateriële activa bedroeg E 17 miljoen, ruim beneden de afschrijvingen. Op 6 december 2005 werd in een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders tot een statutenwijziging inzake de voorwaarden met betrekking tot de cumulatief financieringspreferente aandelen besloten. Daardoor kwalificeren deze thans als eigen vermogen. Na balansdatum, op 2 januari 2006, is voor een bedrag van E 27,2 miljoen aan cumulatief financieringspreferente aandelen ingekocht zodat thans nog voor een bedrag van E 29,4 miljoen uitstaat. De netto financieringslasten voor bijzondere posten daalden van E 32,3 miljoen in 2004 naar E 22,7 miljoen in 2005. Dit is mede het gevolg van een lager gemiddeld schuldniveau en van de condities van de nieuwe kredietovereenkomst met een bankensyndicaat, die in april 2005 werd afgesloten.

Vooruitzichten

Behoudens een voortzettende verbetering van het volume personeelsadvertenties, zijn er nog weinig tekenen van economisch herstel in de voor Wegener relevante markten. De onderneming zal derhalve blijven trachten via innovatieve ontwikkelingen nieuwe markten te betreden alsmede blijvend streven om de kosten te reduceren door het behalen van schaalvoordelen. Voor dit laatste zijn diverse maatregelen in voorbereiding. Daarnaast zal de ontwikkeling van de groepsorganisatie van de dagbladen en de overgang naar het compacte tabloidformaat een belangrijk aandachtspunt vormen, hoewel de impact ervan in 2006 nog beperkt zal zijn. Naar verwachting zullen zowel Wegener DM als AD NieuwsMedia een positieve bijdrage aan het bedrijfsresultaat leveren. De economische ontwikkeling in ons land heeft de afgelopen jaren geleerd om enigszins voorzichtig te zijn met betrekking tot optimisme over herstel. Daarom onthoudt Wegener zich nog van het uitspreken van concrete verwachtingen over het lopende boekjaar. De investeringen in materiële en immateriële vaste activa zullen in 2006, mede vanwege voorbereiding van persvervanging, ongeveer E 30 miljoen bedragen. Begin 2006 heeft Wegener zijn serieuze belangstelling laten blijken voor de kranten in de provincie Limburg, die door Telegraaf Media Groep ter verkoop worden aangeboden. Deze activiteiten passen bijna vanzelfsprekend in het aansluitende pakket van de regionale uitgaven van Wegener.

Dividend

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal gehouden worden op woensdag
12 april a.s. te Apeldoorn.
Op die vergadering zal worden voorgesteld om een dividend op (certificaten van) gewone aandelen uit te keren ten bedrage van 35% van de cash earnings (in totaal E 6,2 miljoen). Dit betekent E 0,14 per certificaat van een gewoon aandeel. Betaling van het gewoon en het preferent dividend zal per 26 april 2006 geschieden. Dit laatste is overigens in 2005 als financieringslasten geboekt en voor het ingekochte deel reeds betaald in januari 2006.

Apeldoorn, 28 februari 2006

Raad van Bestuur
Koninklijke Wegener NV


---- --
Informatie over bedrijfssegmenten

|(in miljoenen euro's)                 |       | |       | |mutatie|
|                                      |2005   | |2004   | |       |
|                                      |       | |       | |in %   |
|                                      |       | |       | |       |
|Uitgeefactiviteiten                   |       | |       | |       |
|Advertenties dagbladen                |206,7  | |216,5  | |-4,5   |
|Advertenties huis-aan-huiskranten en  |146,4  | |148,5  | |-1,4   |
|nieuwsbladen                          |       | |       | |       |
|Abonnementen dagbladen                |236,7  | |240,7  | |-1,7   |
|Grafische producten                   |35,6   | |31,1   | |14,5   |
|Overige omzet krantenactiviteiten     |19,6   | |13,6   | |44,1   |
|Overige uitgeefactiviteiten           |       | |       | |       |
|(gemeentelijke informatiediensten en  |10,5   | |25,1   | |-58,2  |
|tijdschriften)                        |       | |       | |       |
|Externe opbrengst                     |655,5  | |675,5  | |-3,0   |
|                                      |       | |       | |       |
|Bedrijfsresultaat voor bijzondere     |58,3   | |59,8   | |-2,5   |
|posten                                |       | |       | |       |
|Marge %                               |8,9    | |8,9    | |       |
|                                      |       | |       | |       |
|Direct marketing                      |       | |       | |       |
|Externe opbrengst                     |107,1  | |122,2  | |-12,4  |
|                                      |       | |       | |       |
|Bedrijfsresultaat voor bijzondere     |-0,8   | |2,3    | |       |
|posten                                |       | |       | |       |
|Marge %                               |-0,7   | |1,9    | |       |
|                                      |       | |       | |       |
|Niet gealloceerde kosten              |-7,0   | |-7,0   | |       |
|                                      |       | |       | |       |
Geconsolideerde balans

|Per 31 december, voor voorgestelde         |2005      |   |2004      |
|winstverdeling (in duizenden euro's)       |          |   |          |
|                                           |          |   |          |
|ACTIVA                                     |          |   |          |
|                                           |          |   |          |
|Vaste activa                               |          |   |          |
|Immateriële vaste activa                   |578.654   |   |545.694   |
|Materiële vaste activa                     |133.104   |   |169.352   |
|Investeringen in geassocieerde deelnemingen|4.659     |   |6.729     |
|Uitgestelde belastingvorderingen           |3.671     |   |-         |
|Overige financiële vaste activa            |1.947     |   |2.113     |
|                                           |722.035   |   |723.888   |
|                                           |          |   |          |
|Vlottende activa                           |          |   |          |
|Voorraden                                  |4.157     |   |6.403     |
|Belastingen                                |8.091     |   |14.145    |
|Vorderingen                                |101.434   |   |107.773   |
|Geldmiddelen en kasequivalenten            |8.421     |   |48.498    |
|                                           |122.103   |   |176.819   |
|                                           |          |   |          |
|Totaal activa                              |844.138   |   |900.707   |
|                                           |          |   |          |
|                                           |          |   |          |
|PASSIVA                                    |          |   |          |
|                                           |          |   |          |
|Eigen vermogen toe te rekenen aan          |250.631   |   |203.308   |
|aandeelhouders                             |          |   |          |
|van Koninklijke Wegener NV                 |          |   |          |
|Minderheidsbelangen                        |1.113     |   |2.145     |
|Totaal eigen vermogen                      |251.744   |   |205.453   |
|                                           |          |   |          |
|Langlopende verplichtingen                 |          |   |          |
|Pensioenverplichtingen                     |51.185    |   |61.425    |
|Uitgestelde belastingverplichtingen        |17.074    |   |9.656     |
|Voorzieningen                              |38.841    |   |34.725    |
|Cumulatief financieringspreferente aandelen|-         |   |56.393    |
|Rentedragende leningen                     |201.273   |   |188.509   |
|Renteswaps                                 |2.164     |   |-         |
|                                           |310.537   |   |350.708   |
|                                           |          |   |          |
|Kortlopende verplichtingen                 |          |   |          |
|Pensioenverplichtingen                     |7.782     |   |6.610     |
|Voorzieningen                              |13.914    |   |13.536    |
|Cumulatief financieringspreferente aandelen|27.227    |   |-         |
|Achtergestelde converteerbare obligaties   |-         |   |90.000    |
|Rentedragende leningen                     |17.562    |   |13.582    |
|Renteswaps                                 |3.984     |   |-         |
|Schulden aan leveranciers                  |46.295    |   |44.793    |
|Belastingen                                |270       |   |278       |
|Overige kortlopende schulden               |164.823   |   |175.747   |
|                                           |281.857   |   |344.546   |
|                                           |          |   |          |
|Totaal passiva                             |844.138   |   |900.707   |
|                                           |          |   |          |
Geconsolideerde winst- en verliesrekening

|                                   |jaar- | |excl.          | |jaar- |
|                                   |      | |bijzondere     | |      |
|                                   |rekeni| |posten         | |rekeni|
|                                   |ng    | |               | |ng    |
|(in duizenden euro's)              |2005  | |2005  | |2004  | |2004  |
|                                   |      | |      | |      | |      |
|Opbrengsten                        |762.60| |762.60| |797.69| |797.69|
|                                   |5     | |5     | |0     | |0     |
|Overige baten                      |37.009| |-     | |-     | |27.266|
|Opbrengsten en overige baten       |799.61| |762.60| |797.69| |824.95|
|                                   |4     | |5     | |0     | |6     |
|                                   |      | |      | |      | |      |
|Kosten van grond- en hulpstoffen   |65.965| |65.965| |66.278| |66.278|
|Kosten uitbesteed werk en andere   |153.85| |153.85| |159.69| |159.69|
|externe kosten                     |4     | |4     | |0     | |0     |
|Personeelskosten                   |339.52| |329.53| |350.14| |350.14|
|                                   |6     | |8     | |6     | |6     |
|Afschrijvingen op immateriële vaste|9.105 | |9.105 | |8.592 | |8.592 |
|activa                             |      | |      | |      | |      |
|Afschrijvingen op materiële vaste  |25.557| |24.026| |29.953| |29.953|
|activa                             |      | |      | |      | |      |
|Bijzondere waardevermindering      |-     | |-     | |-     | |18.624|
|goodwill                           |      | |      | |      | |      |
|Overige bedrijfskosten             |145.76| |129.60| |127.90| |132.67|
|                                   |4     | |0     | |6     | |7     |
|Totale lasten                      |739.77| |712.08| |742.56| |765.96|
|                                   |1     | |8     | |5     | |0     |
|                                   |      | |      | |      | |      |
|Bedrijfsresultaat                  |59.843| |50.517| |55.125| |58.996|
|                                   |      | |      | |      | |      |
|Aandeel in resultaat geassocieerde |1.747 | |1.747 | |968   | |968   |
|deelnemingen                       |      | |      | |      | |      |
|Financieringsopbrengsten/-lasten   |-26.32| |-22.72| |-32.29| |-32.29|
|                                   |5     | |5     | |7     | |7     |
|Financiële baten en lasten         |-24.57| |-20.97| |-31.32| |-31.32|
|                                   |8     | |8     | |9     | |9     |
|                                   |      | |      | |      | |      |
|Resultaat uit voortgezette         |35.265| |29.539| |23.796| |27.667|
|bedrijfsuitoefening                |      | |      | |      | |      |
|voor belastingen                   |      | |      | |      | |      |
|                                   |      | |      | |      | |      |
|Belastingen                        |-3.978| |-11.50| |-11.35| |-8.738|
|                                   |      | |7     | |1     | |      |
|                                   |      | |      | |      | |      |
|Winst                              |31.287| |18.032| |12.445| |18.929|
|                                   |      | |      | |      | |      |
|                                   |      | |      | |      | |      |
|                                   |      | |      | |      | |      |
|                                   |      | |      | |      | |      |
|Toe te rekenen aan:                |      | |      | |      | |      |
|- aandeelhouders Koninklijke       |30.729| |17.474| |12.261| |18.745|
|Wegener NV                         |      | |      | |      | |      |
|- minderheidsbelangen              |558   | |558   | |184   | |184   |
|                                   |31.287| |18.032| |12.445| |18.929|
|                                   |      | |      | |      | |      |
|Winst per aandeel                  |      | |      | |      | |      |
|- gewone winst per aandeel toe te  |0,69  | |0,39  | |0,28  | |0,42  |
|rekenen                            |      | |      | |      | |      |
|aan houders van gewone aandelen    |      | |      | |      | |      |
|Koninklijke Wegener NV             |      | |      | |      | |      |
|- verwaterde winst per aandeel toe |0,69  | |0,39  | |0,28  | |0,42  |
|te rekenen                         |      | |      | |      | |      |
|aan houders van gewone aandelen    |      | |      | |      | |      |
|Koninklijke Wegener NV             |      | |      | |      | |      |
|                                   |      | |      | |      | |      |
Geconsolideerd kasstroomoverzicht

|(in duizenden euro's)                      |2005      |   |2004      |
|                                           |          |   |          |
|Kasstroom uit operationele activiteiten    |          |   |          |
|Opbrengsten en overige baten               |799.614   |   |824.956   |
|Totale lasten                              |739.771   |   |765.960   |
|Bedrijfsresultaat                          |59.843    |   |58.996    |
|Aanpassingen voor:                         |          |   |          |
|- boekresultaten op verkoop vaste activa   |-34.158   |   |-22.495   |
|- afschrijvingen op immateriële vaste      |9.105     |   |8.592     |
|activa                                     |          |   |          |
|- afschrijvingen op materiële vaste activa |25.557    |   |29.953    |
|- bijzondere waardevermindering goodwill   |-         |   |18.624    |
|- mutatie werkkapitaal                     |-568      |   |10.835    |
|- mutatie voorzieningen                    |-3.967    |   |-6.454    |
|Kasstroom uit bedrijfsoperaties            |55.812    |   |98.051    |
|                                           |          |   |          |
|Ontvangen dividend van geassocieerde       |1.379     |   |1.667     |
|deelnemingen                               |          |   |          |
|Ontvangen financieringsopbrengsten         |438       |   |801       |
|Betaalde financieringslasten               |-26.763   |   |-33.098   |
|Betaalde/ontvangen belastingen             |-581      |   |3.693     |
|Kasstroom uit operationele activiteiten    |30.285    |   |71.114    |
|                                           |          |   |          |
|Kasstroom uit investeringsactiviteiten     |          |   |          |
|Verworven groepsmaatschappijen             |-18.064   |   |-1.098    |
|Vervreemde groepsmaatschappijen            |14.469    |   |34.276    |
|Vervreemde geassocieerde deelnemingen      |5.716     |   |-         |
|Investeringen immateriële vaste activa     |-9.852    |   |-9.415    |
|Investeringen materiële vaste activa       |-7.231    |   |-8.380    |
|Desinvesteringen materiële vaste activa    |30.097    |   |10.859    |
|Kasstroom uit investeringsactiviteiten     |15.135    |   |26.242    |
|                                           |          |   |          |
|Kasstroom uit financieringsactiviteiten    |          |   |          |
|Mutatie langlopende verplichtingen         |1.311     |   |-69.733   |
|Aflossing achtergestelde converteerbare    |-90.000   |   |-         |
|obligaties                                 |          |   |          |
|Uitgekeerd dividend Koninklijke Wegener NV |-5.771    |   |-         |
|Uitgekeerd dividend groepsmaatschappijen   |-160      |   |-217      |
|aan                                        |          |   |          |
|minderheidsbelangen                        |          |   |          |
|Mutatie overige financiële vaste activa    |140       |   |2.770     |
|Mutatie rentedragende schulden             |9.182     |   |-1.395    |
|Kasstroom uit financieringsactiviteiten    |-85.298   |   |-68.575   |
|                                           |          |   |          |
|Netto kasstroom                            |-39.878   |   |28.781    |
|                                           |          |   |          |
|Koers- en omrekeningsverschillen           |-199      |   |-171      |
|                                           |          |   |          |
|Mutatie geldmiddelen en kasequivalenten    |-40.077   |   |28.610    |
|                                           |          |   |          |
|Stand per 1 januari                        |48.498    |   |19.888    |
|                                           |          |   |          |
|Stand per 31 december                      |8.421     |   |48.498    |
|                                           |          |   |          |
Geconsolideerd overzicht van mutaties in het eigen vermogen

|            |Eigen vermogen toe te rekenen aan            | |     | |     |
|            |aandeelhouders van Koninklijke Wegener NV    | |     | |     |
|            |     | |     | |Reser| |Reser| |     | |     | |     | |     | |     |
|            |     | |     | |ve   | |ve   | |     | |     | |     | |     | |     |
|Voor        |Gepla| |     | |omrek| |kas- | |Inge-| |     | |     | |Minde| |Totaa|
|voorgestelde|atst | |     | |e-   | |     | |     | |     | |     | |r-   | |l    |
|winstverdeli|aande| |     | |nings| |stroo| |houde| |Resul| |     | |heids| |eigen|
|ng          |len- | |     | |-    | |m-   | |n    | |taat | |     | |-    | |     |
|(in         |kapit| |Agio | |versc| |dekki| |winst| |boekj| |Totaa| |belan| |vermo|
|duizenden   |aal  | |     | |hille| |ng   | |en   | |aar  | |l    | |gen  | |gen  |
|euro's)     |     | |     | |n    | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|            |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Stand per   |13.31| |134.0| |-9.18| |     | |46.35| |18.74| |203.3| |2.145| |205.4|
|1 januari   |7    | |85   | |9    | |     | |0    | |5    | |08   | |     | |53   |
|2005        |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|First time  |     | |     | |     | |     | |-6.29| |     | |-6.29| |     | |-6.29|
|adoption    |     | |     | |     | |     | |0    | |     | |0    | |     | |0    |
|IAS 39 en   |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|IFRS 2 per  |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|1 januari   |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|2005        |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Stand per 1 |13.31| |134.0| |-9.18| |     | |40.06| |18.74| |197.0| |2.145| |199.1|
|januari     |7    | |85   | |9    | |     | |0    | |5    | |18   | |     | |63   |
|2005        |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|(aangepast) |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Koersverschi|     | |     | |-696 | |     | |     | |     | |-696 | |     | |-696 |
|llen        |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Waardeverand|     | |     | |     | |-127 | |     | |     | |-127 | |     | |-127 |
|ering van   |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|effectief   |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|dekkende    |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|renteswaps  |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Totaal baten|     | |     | |-696 | |-127 | |     | |     | |-823 | |     | |-823 |
|en lasten   |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|over het    |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|boekjaar    |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|direct      |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|opgenomen in|     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|het eigen   |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|vermogen    |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Winst over  |     | |     | |     | |     | |     | |30.72| |30.72| |558  | |31.28|
|het lopende |     | |     | |     | |     | |     | |9    | |9    | |     | |7    |
|boekjaar    |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Totale baten|     | |     | |-696 | |-127 | |     | |30.72| |29.90| |558  | |30.46|
|en lasten   |     | |     | |     | |     | |     | |9    | |6    | |     | |4    |
|Wijzigingen |1.260| |28.14| |     | |     | |     | |     | |29.40| |     | |29.40|
|condities   |     | |1    | |     | |     | |     | |     | |1    | |     | |1    |
|cumulatief  |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|financiering|     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|spreferente |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|aandelen    |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Aandelenplan|     | |     | |     | |     | |77   | |     | |77   | |     | |77   |
|Raad van    |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Bestuur     |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Verwerking  |     | |     | |     | |     | |18.74| |-18.7| |     | |     | |     |
|resultaat   |     | |     | |     | |     | |5    | |45   | |     | |     | |     |
|vorig       |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|boekjaar    |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Uitgekeerd  |     | |     | |     | |     | |-5.77| |     | |-5.77| |     | |-5.77|
|dividend    |     | |     | |     | |     | |1    | |     | |1    | |     | |1    |
|over 2004 op|     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|gewone      |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|aandelen    |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Wijziging   |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |-1.43| |-1.43|
|belang in   |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |0    | |0    |
|groepsmaatsc|     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|happijen    |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Uitgekeerd  |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |-160 | |-160 |
|dividend    |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|groepsmaatsc|     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|happijen    |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Stand per   |14.57| |162.2| |-9.88| |-127 | |53.11| |30.72| |250.6| |1.113| |251.7|
|31 december |7    | |26   | |5    | |     | |1    | |9    | |31   | |     | |44   |
|2005        |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|            |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Dit betreft:|     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|- gewone    |13.31| |134.0| |-9.88| |-127 | |53.11| |30.72| |221.2| |     | |     |
|aandelen    |7    | |85   | |5    | |     | |1    | |9    | |30   | |     | |     |
|- cumulatief|1.260| |28.14| |     | |     | |     | |     | |29.40| |     | |     |
|            |     | |1    | |     | |     | |     | |     | |1    | |     | |     |
|financiering|     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|s-preferente|     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|aandelen    |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|Stand per   |14.57| |162.2| |-9.88| |-127 | |53.11| |30.72| |250.6| |     | |     |
|31 december |7    | |26   | |5    | |     | |1    | |9    | |31   | |     | |     |
|2005        |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|            |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     | |     |
|                      |[pic]                 | |                  |
|                                              | |                  |
|                                              | |Concern           |
|                                              | |Communicatie      |
|                                              | |Postbus 26        |
|                                              | |7300 HB Apeldoorn |
|                                              | |                  |
|                                              | |Laan van Westenenk|
|PERSBERICHT                                   | |4                 |
|                                              | |7336 AZ Apeldoorn |
             |
|                                              | |T: (055) 538 86 52|
|                                              | |                  |
|                                              | |F: (055) 538 86 66|
|                                              | |                  |
|                                              | |www.wegener.nl    |

---- --