ChristenUnie


Spreekbeurt en werkbezoek André Rouvoet Haarlem en Haarlemmermeer dinsdag 28 februari 2006

André Rouvoet brengt vanaf 14.00 een werkbezoek aan achtereenvolgens Haarlem (14-15 uur) en Haarlemmermeer (15.30-18.00 uur). 's avonds zijn er in beide plaatsen verkiezingsavonden met de lokale kandidaten. Het eerste deel van de avond zal André Rouvoet spreken in Hoofddorp. Het tweede deel van de avond zal André Rouvoet spreken in Haarlem.

Haarlemmermeer

Locatie verkiezingsavond: verzorgingshuis Horizon te Hoofddorp. Tijd: 19.45 uur (zaal open: 19.30 uur)

Voorafgaand aan de verkiezingsavond zal de fractie van de ChristenUnie-SGP samen met André Rouvoet, fractievoorzitter een bezoek brengen aan winkelcentrum De Symfonie om in gesprek te gaan met het winkelend publiek. Daarna zullen enkele plaatsen in de Haarlemmermeer bezocht worden die in de afgelopen raadsperiode in de gemeenteraad besproken zijn. Zo zal onder andere een bezoek gebracht worden aan het bedrijventerrein De Pionier in Nieuw Vennep waarvan de revitalisering kon doorgaan nadat een motie van de ChristenUnie-SGP werd aangenomen.

Het gezelschap zal uiteindelijk aankomen in verzorgingshuis Horizon waar eerst een bezoek gebracht zal worden aan de nieuwbouwwerkzaamheden. De fractie zal hier een gezamenlijke maaltijd hebben met André Rouvoet en predikanten uit de Haarlemmermeer.

De verkiezingsavond begint om 19:45 om 19:30 staat de koffie klaar. Sprekers op de verkiezingsavond zijn André Rouvoet en Hans Hekstra, lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP Haarlemmermeer. Zij zullen interactief met de zaal in gesprek gaan over de themas veiligheid en verantwoordelijkheid. Na de pauze staat een interactief gedeelte gepland waarin Hans Hekstra en Arjo van Bezooijen samen met de aanwezige gasten aan de hand van een fotopresentatie in gesprek gaan over de actuele situatie in de gemeente Haarlemmermeer.

Het beloofd een interactieve avond te worden waarbij het aanwezige publiek zelf grotendeels de onderwerpen kan bepalen. De aanwezige muzikanten zullen de avond omlijsten met live muziek. Iedereen wordt van harte uitgenodigd deze avond bij te wonen en de kandidaten van de ChristenUnie-SGP Haarlemmermeer te ontmoeten. De avond wordt gehouden in verzorgingshuis Horizon, Kruislaan 54, Hoofddorp, aanvang 19:45. Meer weten? Dat kan via verkiezingsavond@hotmail.com of www.haarlemmermeer.christenunie-sgp.nl.

Haarlem

Locatie verkiezingsavond: restaurant de Ripper, Ridderdastraat 13a, Haarlem.
Tijd: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur)

André Rouvoet bezoekt Hogeschool InHolland

André Rouvoet, fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer bezoekt dinsdag 28 februari Hogeschool InHolland locatie Haarlem, om meer te leren over het jongeren voor jongeren-project. Binnen dit project coachen studenten VMBO scholieren om zo schooluitval te voorkomen en jongeren meer kansen te bieden. s Avonds spreekt André Rouvoet op een verkiezingsavond van ChristenUnie-SGP Haarlem in restaurant de Ripper, Ridderdastraat 13a.

Coaching
Het jongeren voor jongeren-project biedt een unieke manier van ondersteuning door de koppeling van studenten aan VMBO scholieren. Jongeren zijn laagdrempelig, rolmodel en spreken de taal van de leerling. De belevingswereld van studenten sluit goed aan bij de VMBO scholieren, waardoor effectiever en eerder hulp geboden kan worden. Voor de studenten betekent dit ook een unieke kans om ervaring op te doen in het welzijnswerk. Lijsttrekker van ChristenUnie-SGP Haarlem Teus Vreugdenhil: Dit voorbeeld verdient navolging in heel Haarlem. Onze jongeren verdienen veel meer aandacht en dit project biedt op maat gesneden hulp!

Jeugdzorg
Ook s avonds blijven jongeren het onderwerp van gesprek. Dan spreken Vreugdenhil en Rouvoet in de Ripper. Dit restaurant is een project van Bureau Jeugdzorg Noord-Holland, waar jongeren ervaring op kunnen doen in de horeca. Naast jeugdzorg zullen op deze avond ook andere themas aan de orde komen zoals de plaatselijke doorwerking van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Het bezoek van André Rouvoet aan hogeschool Inholland vindt plaats van 14.00 tot 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom. Adres: Bijdorplaan 15. De verkiezingsavond in de Ripper begint om 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur). Adres: Ripperdastraat 13a (vlak bij station Haarlem, parallel aan de Jansweg).

---