ChristenUnie


Debat Tineke Huizinga Den Haag Rol religie in Publieke domein dinsdag 28 februari 2006

Tineke Huizinga neemt deel aan het debat over de rol van religie in het publieke domein in het kader van de presentatie van het vervolg op het succesvolle boek Schitterend ongeluk of sporen van ontwerp?: En God beschikte een worm; Over schepping en evolutie. Redactie: Cees Dekker, Ronald Meester en René van Woudenberg

Tijd: 13.00 - 14.30

Locatie: Den Haag, nieuwspoort

Inhoud
Evolutie en schepping, is dat water en vuur, wetenschap versus geloof, serieus werk tegenover lichtzinnigheid? Veel mensen denken inderdaad vanuit zulke tegenstellingen. In dit boek zetten natuurwetenschappers, theologen en filosofen echter vraagtekens bij dit conflictdenken. Naast veel informatie biedt deze bundel verrassende bijbelse en theologische inzichten, maar ook een scala van openhartige persoonlijke standpunten van gelovig-bevlogen wetenschappers. Dit is een boek voor mensen die niet van struisvogelpolitiek houden. Een boek dat laat zien dat de mens een religieus wezen blijft, ook als hij wetenschap beoefent.

Presentatie
De boekpresentatie van En God beschikte een worm vindt plaats op dinsdag 28 februari aanstaande in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag. Het programma ziet er als volgt uit:

Inloop vanaf 13.00 uur
13.10 uur Welkom door prof.dr. Cees Dekker 13.15 uur Overzicht van het nieuwe boek door prof.dr. René van Woudenberg
13.30 uur Debat over de rol van religie in het publieke domein met Tweede-Kamerleden Bert Bakker (D66) en Tineke Huizinga (ChristenUnie) (moderator: prof.dr. Ronald Meester) 14.00 uur Aanbieding En God beschikte een worm 14.05 uur Debat over de intellectuele houdbaarheid van scheppingsgeloof met dr. Antoine Bodar en prof.dr. Piet Borst (UvA) (moderator: prof.dr. Ronald Meester)
14.35 uur Vragen van de pers
14.50 uur Borrel
15.30 uur Einde

Opgave is i.v.m. het beperkte aantal zitplaatsen verplicht. U kunt tot 21 februari aanstaande via djongerius@uitgeverijtenhave.nl doorgeven of u aanwezig kunt zijn.

---