Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 039

datum: 28 februari 2006

Joas Mudde wint jongerenprijs 2006

Bricks N' Tricks, pannavoetbaltoernooi met WK-tintje voor Amersfoortse jongeren

Joas Mudde heeft de Jongerenprijs van de gemeente Amersfoort gewonnen. Zijn voorstel om een pannavoetbaltoernooi voor jongeren te organiseren kwam tijdens een spannende verkiezingsavond als winnaar uit de bus. Joas ontving een cheque van E 10.000 en bloemen uit de handen van wethouder Mirjam van 't Veld van jeugdbeleid.

Met Bricks N' Tricks - Panna Amersfoort wil Joas op 21 juni 2006 een pannavoetbalevenement van formaat neerzetten op het Lieve Vrouwekerkhof. Amersfoortse jongeren tot 21 jaar kunnen meedoen aan het toernooi, bekende pannavoetballers geven demonstraties en dagen het publiek uit voor een potje panna. Andere voetbalgerelateerde activiteiten maken het festival compleet. Als afsluiting is het de bedoeling gezamenlijk op groot scherm de WK-voetbalwedstrijd Nederland - Argentinië te bekijken.

Op de tweede plaats eindigde het hiphopfestival Mc & Bboy Battles van Daniel van de Haterd. Derde werd de andere panna-inzending Panna Knock-Out Challenge 2006 van Thomas van Gaal. Goeie vierde werd Amersfoortse Film Parade van Siep Stronks en Tom Koppenhol. Alle deelnemers aan de Jongerenprijs kregen van de gemeente een advies hoe ze hun project mogelijk toch kunnen uitvoeren. Joas bood direct nadat bekend werd dat hij gewonnen had, Thomas van Gaal aan om samen te werken in het panna-evenement. Wethouder Mirjam van 't Veld verzocht namens de vakjury de winnaar om ook voor meisjes panna-activiteiten te organiseren.

Informatie: Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon 033 469 42 82, e-mail b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.


---- --