Dienstenbond CNV

Werkbezoek voorzitter CNV Vakcentrale
22-02-2006

Sinds vorig jaar is René Paas de nieuwe voorzitter van CNV Vakcentrale. Hij is daarmee Doekle Terpstra opgevolgd. In het kader van zijn inwerkprogramma zal René Paas een werkbezoek aan de VBA brengen op 28 februari om 08.00 uur.

Om zijn werk goed te kunnen uitvoeren wil René Paas weten wat er leeft op de werkvloer bij de leden. Daarom worden er door verschillende aangesloten bonden bij verschillende bedrijven, werkbezoeken gepland. Omdat de veiling een belangrijke sector is, is bij CNV Dienstenbond onder andere gekozen voor de VBA.

René Paas zal na ontvangst eerst een rondleiding krijgen van kaderleden van CNV Dienstenbond. Hij moet toch een beetje een idee krijgen wat voor bedrijf de VBA is. Tijdens deze rondleiding hebben medewerkers alle gelegenheid om hem aan te schieten en vragen te stellen. Ongetwijfeld zult u ons op de werkvloer tegenkomen.

Na de rondleiding zal er een buitengewone vergadering van de Bedrijfsledengroep (BLG) van het CNV plaatsvinden. René Paas zal daar aan meedoen. Daar zullen een aantal zaken besproken worden zoals hoe een normale agenda van de BLG eruit ziet; stand van zaken CAO en Sociaal Contract, stand van zaken ziektekostenstelsel, WAO-hiaat. Maar ook verdergaande onderwerpen als de cultuur en richting van de VBA en het standpunt van CNV Dienstenbond en de BLG daarin. René Paas zal gevraagd worden mee te doen in deze discussie, zodat hij van dichtbij kan zien hoe leden betrokken zijn bij hun bedrijf en dat in de vakbond proberen op niveau te houden.

U ziet, CNV Dienstenbond is een vakbond die wil weten hoe het met de leden gaat. We komen naar u toe! En bij een bedrijf als de VBA heeft u een goede vakbond nodig; CAO is lastig, Sociaal Contractbesprekingen lopen nog, ziektekostenregelingen bij de VBA zijn ondoorzichtig, WAO-hiaten die niet volledig aan medewerkers terugbetaald worden, commerciële heroriëntaties met allerlei consequenties, etc, etc.

Reden genoeg voor uw ongeorganiseerde collega om nu lid te worden! En het eerste jaar betalen zij maar de helft van het lidmaatschap! Tevens besparen zij door de contributie van hun brutoloon te betalen, nog eens tientallen euros! Dat is inclusief een
rechtsbijstandsverzekering. Reden genoeg om lid te worden!

Voor vragen en/of opmerkingen over deze Info, kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Fedde Monsma. Telefoon: 023 5651052 of e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl