Fractie PvdA Rotterdam


- onder embargo tot dinsdag 28 februari 20.00 uur -

Peter van Heemst wil speciale wethouder jongeren in Rotterdam

De Rotterdamse PvdA wil in de volgende collegeperiode een speciale wethouder voor jongeren. Deze wethouder wordt onder meer verantwoordelijk om Rotterdam in 2010 jongerenhoofdstad van Europa te maken. Dit voorstel zal lijsttrekker Peter van Heemst morgenavond doen tijdens een bijeenkomst in het Albeda college aan de Rosestraat.

De bijeenkomst is tegelijkertijd de afsluiting van de eerste 24x24, de 24 uursbezoeken die de kandidaat raadsleden van de PvdA gedurende de maand februari hebben gebracht aan verschillende Rotterdammers. Doel daarvan is om de stad voor 24 uur te bekijken door de ogen van een bijzondere Rotterdammer. De PvdA gaat ook na de verkiezingen door met de 24 uursbezoeken. Voor de bijeenkomst morgenavond zijn alle 24 gastheren uitgenodigd. Nieuwsgierig vanwege de vele positieve reacties komt ook partijvoorzitter Michiel van Hulten naar de bijeenkomst. Hij interviewt enkele gastheren en gastvrouwen over hun ervaringen.

Rotterdam als Europese jongerenhoofdstad in 2010 en een speciale wethouder jongeren. Twee ideeën die Peter van Heemst in de volgende collegeperiode wil bereiken om optimaal gebruik te kunnen maken van de kracht en energie van de jonge Rotterdammers. 'Afgelopen weekend bleek dat Rotterdam de meest kindonvriendelijke stad van Nederland is. Van dat predikaat wil ik snel af. Ik wil de perspectieven voor onze jongeren fors verbeteren!'

Op dit moment zijn er meerdere wethouders verantwoordelijk voor het jongerenbeleid. Zij werken deels langs elkaar heen. Jongeren mogen daarvan niet de dupe worden. Met een coördinerend wethouder als aanspreekpunt voor alle organisaties die zich bezig houden met jongeren kunnen we meer kansen bieden aan onze jongeren.

Als bijlage het plan voor een Europese jongerenhoofdstad in 2010. Onder embargo tot dinsdagavond 20.00 uur!

Presentatie Jongerenwethouder en Europese Jongerenhoofdstad en afsluiting 24x24 Locatie: Albeda College, Rosestraat 1101-1103
Tijdstip: 20.00 uur
Het is een openbare bijeenkomst. Pers is van harte welkom.