Opsporing Verzocht

Maandag 27 februari 2006 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing
Uitzending: dinsdag 28 februari 2006 (20.30 uur + 21.30 uur)

Steekpartij in Den Haag
Van diefstal afkomstige voorwerpen in Kennemerland, IJsselland en Hollands-Midden Gewapende overval in Gorkum
Gezocht zaken in Amersfoort en Vlijmen/Numansdorp Roofmoord in Almelo
Geweldsincident in Utrecht
Resultaten uitzending 21 februari en eventuele opgeloste zaken

Gezocht zaken

Van diefstal afkomstige voorwerpen

Vlijmen: Diefstal portemonnee
Dinsdag 22 november 2005 ontdekt een vrouw dat haar portemonnee, met daarin een bankpas en twee creditcards, is weggenomen. Later blijkt dat er al op maandag 21 november een poging is gedaan te pinnen met één van deze passen.

Amersfoort: Beroving bejaarde man
Donderdagmiddag 8 december 2005 is een bejaarde man in zijn huis in Amersfoort overvallen door twee mannen. Het slachtoffer wordt bedreigd, vastgebonden en gedwongen om zijn pinpas met code af te geven. De daders zijn vermoedelijk direct doorgereden naar de pinautomaat van een ABN/AMRO bank in Amersfoort, waar geprobeerd is geld op te nemen.

Politieteams in de regio's IJsselland, Kennemerland en Hollands-Midden zijn op zoek naar de rechtmatige eigenaren van diverse voorwerpen die afkomstig zijn van inbraken in woningen en bedrijven, gepleegd door het gehele land.

Den Haag: Steekpartij Gorkum: Gewapende overval
Woensdagavond 31 augustus 2005 fietst een 48-jarige man in Den Haag naar huis en stapt af bij de bosjes aan de Groot Hertoginnelaan. Als hij al zingend wat heen en weer loopt, wordt hij aangesproken door een man die met een jong meisje is. Waarschijnlijk denkt deze man dat de zingende man iets tegen hem zegt. Hij wordt boos en trekt een mes waarmee hij de man net onder het hart steekt. Het slachtoffer kan ternauwernood nog 112 bellen. In het ziekenhuis blijkt hij bijna leeggebloed.

Zondagavond 15 januari 2006 is in Gorkum het Campanile hotel overvallen. Het hotel ligt naast de McDonald's ten oosten van Gorkum, aan de A15 Rotterdam-Tiel en vlakbij de A27. Twee gewapende en gemaskerde mannen staan opeens voor de neus van een paar personeelsleden en de laatste hotelgasten. De daders willen geld en handelen rustig en niet agressief. Daarna gaan de mannen weer weg. Mogelijk hebben dezelfde daders ruim 3 uur later een hotel in Woerden overvallen.

Almelo: Roofmoord
Utrecht: Geweldsincident
Woensdagavond 6 april 2005 is een rustige avond voor de 42-jarige uitbater van Chinees afhaalcentrum Golden House in Almelo. De Champions League wedstrijd Chelsey - Bayern München wordt gespeeld. De man besluit rond 20.40 uur het afhaalcentrum te sluiten. Samen met twee collega's loopt hij in de richting van zijn huis. Halverwege worden ze aangesproken door drie mannen met bivakmutsen op. Die willen geld. De uitbater wil dit niet geven en wordt beschoten. Nadat een aantal schoten op hem is gelost gaan de daders er vandoor. Het slachtoffer overlijdt even later in het ziekenhuis.

Maandagmiddag 10 oktober 2005 houdt een motoragent in de Utrechtse wijk Kanaleneiland-Noord, een jongen op een scooter aan. Terwijl hij besluit de scooter in beslag te nemen, loopt aan de overkant van de straat een groepje jongeren flink te provoceren. Een te hulp geschoten collega regelt een politiebus, zodat de scooter kan worden opgehaald. Iets verderop verzamelt zich ondertussen een tweede, steeds groter wordende groep bemoeials. De agent vraagt om assistentie en al snel loopt de situatie uit de hand. Zes agenten staan tegenover een woedende menigte van meer dan 100 man. De agenten raken gewond en de politie is op zoek naar betrokkenen van dit geweldsincident.