Gemeente Utrecht


2006 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
10 Vragen van de heer D. Schuurman.
(vragen binnengekomen op 31 januari 2006
en antwoord van het college verzonden op 28 februari 2006)


In 't Zand in Leidsche Rijn is onlangs op een mooie locatie in het park Groot Zandveld het grote multifunctionele gebouw Forum 't Zand gerealiseerd. Het gebouw geeft onder andere onderdak aan twee basisscholen, een kinderdagverblijf en een vrijetijdscentrum. Naast Forum 't Zand zal er volgens de plannen ook nog een milieu-educatietuin worden gerealiseerd en een apart gebouw van zeven verdiepingen dat onder andere plaats zal bieden aan een dansschool. Dit alles zal volgens het beleidsplan naast het multifunctionele gebouw een breed publiek uit de wijk moeten trekken. Ondertussen zijn er ook nog enkele woontorens met elk tien woonlagen in het park in aanbouw.

Omwonenden maken zich ondertussen zorgen over de hoogte en de invulling van het gebouw waarin de dansschool zou moeten worden gevestigd en de mogelijke bijkomende overlast.

De CDA-fractie is van mening dat er voor de huidige bewoners rondom en toekomstige bewoners in het park straks ook nog ruimte moet zijn om in rust in het park te kunnen wandelen en recreëren. Ook wil het CDA voor de toekomstige en huidige bewoners zoveel mogelijk overlast voorkomen.
Om meer inzicht te krijgen over de voortgang van de bouw en om duidelijkheid te scheppen richting de bewoners rondom het park Groot Zandveld zou de CDA-fractie graag antwoord willen op de volgende vragen.

1. Kan het college inzicht geven in de bouwhoogte en invulling van het te bouwen gebouw in het park naast Forum 't Zand ?


Het Stedenbouwkundig Plan Het Zand d.d. 23 september 2003 is de basis voor de ruimtelijke ontwikkeling van het deelgebied Het Zand in Leidsche Rijn. De toekomstige sport- en dansschool is gelegen in het Park Groot Zandveld.

De bouwhoogten van de bebouwing in het Park variëren van 3 lagen (gezondheidscentrum) tot 10 lagen (bebouwing Hopman Interheem).

In het Stedenbouwkundig Plan staat direct ten zuiden van het kindercluster een compact volume met een minimale hoogte van 5 en een maximale hoogte van 7 bouwlagen geprogrammeerd. In het SP is hieraan een programma gekoppeld voor horeca en sport- en dansschool met een additioneel programma.

2. Klopt het dat er mogelijk drie of vier woonlagen bovenop dit gebouw gerealiseerd worden ? En zo ja, is dit in overeenstemming met het stedenbouwkundig plan ?


Het klopt niet dat extra lagen voor woningbouw worden toegevoegd. Binnen het toegestane bouwvolume wordt voor 3 lagen de bestemming aangepast ten behoeve van woningbouw. Dit betreft de bovenste 3 lagen van het gebouw.


3. Mocht er verandering komen in de hoogte en/of invulling van het gebouw, op welke wijze is hier dan met bewoners over gecommuniceerd?


De omwonenden en overige betrokkenen worden binnenkort (de planning is maart) over deze ontwikkeling geïnformeerd.


---- --