NOVA

28-02-2006

Nederland Kiest
Op 7 maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. De campagnes van de politieke partijen draaien op volle toeren. NOVA zendt van 27 februari tot 7 maart uit vanuit café Dudok in Den Haag met reportages en debatten over de verkiezingen.

Vandaag: Verdonk, Oplaat en Spekman
Ze is het boegbeeld van de VVD en geeft wellicht de voorhoede van het Nederlands elftal een gezicht: Rita Verdonk, minister van Vreemdelingenzaken en Integratie. Zij discussieert vanavond in Nederland Kiest met de wethouder Sociale Zaken van de gemeente Utrecht Hans Spekman (PvdA). Spekman gaat recht tegen het beleid van Verdonk in door uitgeprocedeerde asielzoekers in zijn stad opvang aan te bieden. Ook aandacht voor de zaken-Taïda Pasic en Salomon Kalou, de inburgeringscursus én voor de muzikale kwaliteiten van VVD-Tweede Kamerlid Gert-Jan Oplaat: hij brengt het lied 'ie bint min lech' ten gehore.

Verder 'Ondertussen bij de buren', de dagelijkse compilatie van meest gênante of opmerkelijke fragmenten van politici op campagne, 'De straat', én de visie van Joep Bertrams.

NOVATV.nl
Op de NOVA-site dagelijks de weblogs van Rinda den Besten, lijsttrekker voor de PvdA in Utrecht, en Joël Voordewind, lijsttrekker voor de ChristenUnie in Amsterdam. Bekijk ook de special Nederland Kiest.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Ma t/m vr: 22.20-23.00 uur Nederland 3
Zaterdag: 22.09-22.30 uur Nederland 3
Herhaling na middernacht