Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apple kondigt iPod Hi-Fi aan

Hi-Fi speakersysteem voor de iPod geeft nieuwe invulling aan het concept stereo-installatie

Bunnik, 28 februari 2006 - Apple kondigt vandaag de iPod Hi-Fi aan, een revolutionair Hi-Fi luidsprekerysteem dat naadloos samenwerkt met de iPod en een nieuwe invulling geeft aan het concept stereo-installatie. De iPod Hi-Fi heeft een verbluffende geluidskwaliteit met een groot bereik en is niet te vergelijken met enig ander speciaal voor de iPod ontworpen speakersysteem. Het innovatieve, alles-in-één ontwerp wordt van stroom voorzien door een netsnoer of zes batterijen van D- formaat. De iPod Hi-Fi kan eenvoudig worden bediend met de Apple Remote voor een geweldige geluidsbeleving overal in huis.

"Apple geeft een geheel nieuw invulling aan het concept stereo-installatie. De iPod Hi-Fi is de eerste iPod-accessoire dat de iPod voorziet van echte Hi-Fi geluidskwaliteit", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Door de ongeëvenaarde geluidsweergave en vormgeving komt de iPod Hi-Fi overal in huis volledig tot z'n recht."

De iPod Hi-Fi is ontworpen en ontwikkeld door Apple en biedt verbluffende geluidskwaliteit, realistische geluidsweergave en optimale audioprestaties. Het strakke, alles-in-één ontwerp bestaat uit een unieke, geïsoleerde behuizing met twee speciaal ontworpen luidsprekers met een breed geluidsspectrum en een nauwkeurig afgestemd "ported"-bassysteem. Dit ontwerp minimaliseert trillingen en maximaliseert de geluidskwaliteit, waardoor gebruikers naar hun favoriete muziek kunnen luisteren met een heldere geluidsweergave en een volle, diepe bas zonder vervormingen. De iPod Hi-Fi is voorzien van handgrepen zodat hij gemakkelijk kan worden verplaatst, een verwijderbaar voorpaneel met een geavanceerd bevestigingssysteem en aanraakgevoelige volumeknoppen. De Apple Remote zorgt voor eenvoudige nummerkeuze en volumeregeling vanuit de hele kamer en de ingebouwde universele voeding maakt een grote, zware lichtnetadapter overbodig. En de mogelijkheid om de iPod Hi-Fi van stroom te voorzien met zes D-batterijen zorgt ervoor dat hij overal kan worden gebruikt.

De iPod Hi-Fi biedt naadloze integratie voor alle iPods met een dockconnector en laadt de iPod automatisch op wanneer deze zich in de iPod Hi-Fi bevindt. Bovendien geeft de iPod Hi-Fi functies van de iPod weer, zoals toonregeling, grote albumillustraties en volume.* De iPod Hi-Fi is voorzien van een multifunctionele 3,5- mm aux-ingang die geschikt is voor analoge en digitale signalen, zodat een breed scala aan audioapparatuur op de iPod Hi-Fi kan worden aangesloten. De iPod Hi-Fi is compact en kan van stroom worden voorzien via een netsnoer of via D-batterijen, waardoor hij meer flexibiliteit biedt dan een traditionele stereo-installatie en niet alleen thuis, maar overal een geweldige geluidskwaliteit biedt.

Tevens kondigt Apple vandaag de Leather Case for iPod aan, een nieuw, luxe lederen hoesje dat speciaal is ontworpen voor de iPod van de vijfde generatie en de iPod nano. Dit hoesje is handgemaakt van fijn Italiaans leer en is voorzien van een zachte en duurzame voering voor een perfecte pasvorm. Het is het ideale draagtasje voor de iPod en iPod nano.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De iPod Hi-Fi wordt geleverd met een Apple Remote, een verwijderbaar voorpaneel, een netsnoer en tien universele dockadapters, en is verkrijgbaar voor 369 Euro. De Leather Case for iPod kost 99 Euro en is verkrijgbaar voor de iPod van 30 GB en 60 GB en voor de iPod nano. De iPod Hi-Fi en alle uitvoeringen van de Leather Case for iPod zijn verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers.

*Toonregeling en weergavefunctie voor grote albumillustraties zijn beschikbaar voor de iPod nano en de iPod van de vijfde generatie.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde desktops en notebooks, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitale-muziekrevolutie dankzij iPod, de draagbare muziekspeler, en de online iTunes Music Store.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2006 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, AirPort, SuperDrive, iLife, FireWire, iPod, iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand, iTunes, SpotLight en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --