Gemeente Leeuwarden

Gemeenteraad hakt knoop door over gebruiksruimte

Bron: gemeente Leeuwarden (28-02-2006) De gemeenteraad heeft de patstelling doorbroken in de discussie over de locatie voor een gebruiksruimte voor drugsverslaafden. PALGroenLinks diende hiertoe een motie in die met een grote raadsmeerderheid werd aangenomen. Alleen de PvdA stemde tegen.

Binnen een half jaar dient er een voorstel te liggen voor een totaalplan voor de voorzieningen voor verslaafden. Een gebruiksruimte, dag- en nachtopvang, medicinale verstrekking en afkickenprogramma moeten onderdeel zijn van het plan.

Tot het plan gereed is wordt er een proef van een half jaar gehouden met een gebruiksruimte in het dagopvangcentrum aan de Zuidergrachtswal. Door extra inzet van politie en stadswachten en een afkickprogramma moet de overlast aan de Zuidergrachtswal worden beperkt.

De Partij van de Arbeid is voor een proef, maar verbind daaraan de voorwaarde van sluiting na 2 jaar van de locatie aan de Zuidergrachtswal en verplaatsing van de gebruiksruimte met dagopvang naar een andere plek in de stad.