Gemeente Goirle


Dinsdag 28 februari waren circa vijfduizend Goirlenaren en anderen op de been om de vijf Goirlese vrouwen, die op de Olympische Winterspelen in Turijn actief waren, toe te juichen. Daarvoor werd een rondtoer door het dorp gehouden en voor het gemeentehuis werd een podium opgebouwd waarop de inhuldiging plaatsvond.

De burgemeester speldde Ireen Wüst het Ereteken van de gemeente Goirle op voor haar bijzondere sportieve verdiensten tijdens de Spelen. De KNSB in de persoon van de heer Hanessen gaf haar de Gouden Speld van de KNSB, de hoogste onderscheiding die deze sportbond kent. Voor alle deelneemsters was een een bos bloemen en een cadeau in de vorm van een fles champagne en een gegraveerd glas.

De IJsclub Tilburg, waar Ireen lid van is, eerde haar door een bedrag te schenken voor het goede doel Right to Play, waar zij ambassadeur van is. Ook Preins Noud d'n Irste deelde aan de vijf Olympiërs een onderscheiding uit. Ireen, Jeannette, Kitty, Annette en Ilse genoten zichtbaar van de inhuldiging.

Woensdag werd Ireen benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.