Centennium BI expertisehuis boekt forse groei en recordomzet

DEN HAAG, 20060228 -- Centennium BI expertisehuis realiseerde in het jaar 2005 een autonome personeelsgroei van meer dan 140% en een vergelijkbare omzetgroei. Ondanks forse investeringen werd een meer dan gezonde winst geboekt. In de ogen van de directie van de Haagse dienstverlener een direct gevolg van de eind 2003 succesvol ingezette koerswijziging.


Eind 2003 besloot Centennium zich volledig te richten op het leveren van business intelligence en datawarehousing expertise. Uit de nieuwste cijfers en ontwikkelingen blijkt ontegenzeggelijk dat de keuzes van toen de juiste waren. De strategische speerpunten voor 2005 waren: groei, verdieping en verbreding van de BI expertise, het vergroten van de naamsbekendheid en het verwerven van nieuwe klanten en strategische relaties. Op alle fronten behaalde Centennium in het afgelopen jaar opmerkelijke resultaten:

Door autonome groei nam het aantal medewerkers toe van 14 per december 2004 tot 34 per eind december 2005. Een groei van ca 140%. Inmiddels beschikt het Centennium BI expertisehuis daarmee over een uiterst sterk team van zeer ervaren en veelal gecertificeerde business intelligence consultants. Daarmee invulling gevend aan de doelstelling een aanzienlijke verdieping en verbreding van de BI expertise te bewerkstelligen.

Op basis van de voorlopige resultaten over 2005 bedroeg de omzet van het bedrijf bijna 2,5 miljoen euro, tegen iets meer dan een miljoen euro in 2004. Een omzetgroei derhalve van ca 150%. Ondanks tal van gerichte investeringen op het gebied van o.a. congressen, opleidingen, certificeringstrajecten, marketing en huisvesting werd over 2005 een meer dan gezonde winst gerealiseerd.

Door aanwezigheid bij tal van evenementen en congressen, publicaties en advertenties in diverse media en de lancering van het Centennium BI woordenboek heeft Centennium grote stappen gemaakt in het kader van naamsbekendheid. In het verlengde daarvan hebben het afgelopen jaar diverse toonaangevende organisaties uit verschillende branches voor Centennium gekozen als expertisepartner op het gebied van business intelligence en datawarehousing. Ook de strategische samenwerking met collega dienstverleners, waaronder diverse internationale en/of beursgenoteerde organisaties, kreeg in 2005 een belangrijke impuls.

Centennium BI expertisehuis sloot het jaar af met een verhuizing. Het nieuwe, ruim 250 m2 tellende, kantoor is slechts enkele meters verwijderd van het oude, maar biedt de organisatie de ruimte en groeimogelijkheden die het nodig heeft. Naast comfortabele werkruimten voor de staf, biedt het nieuwe kantoor een goed onderkomen voor de consultants, het business intelligence laboratorium en professionele opleidingsruimten en faciliteiten. "Het geeft veel voldoening om vanuit dit nieuwe kantoor terug te kijken op de uitstekende resultaten van het vorige jaar, terwijl datzelfde kantoor ons ruimschoots de mogelijkheden biedt om de ingeslagen weg ook in de toekomst voort te zetten", aldus Peter R. Poharnok, directeur en eigenaar van het Haagse expertisehuis.

Centennium BI expertisehuis is gevestigd in Den Haag, aan het Lange Voorhout. Het bedrijf beschikt over ruime kennis van en diepgaande ervaring met nagenoeg alle technische én bedrijfskundige facetten van business intelligence en datawarehousing. Met 34 medewerkers behoort Centennium BI expertisehuis inmiddels tot een van de grotere, zelfstandige en onafhankelijke, aanbieders van BI expertise in Nederland. In 2006 wil de directie in het aantal medewerkers groeien tot ca 40, daarnaast rekent zij op een omzetgroei van minimaal 50% en een verdubbeling van de winst.

Voor meer informatie over Centennium zie www.centennium.nl.