Gemeente Zevenaar


Liemerse scholen zeer tevreden over NME

Uit een onafhankelijk onderzoek blijkt het Liemers Centrum voor Natuur- en Milieu-educatie (NME) uitermate goed te scoren. Het onderzoek is uitgevoerd door de in Arnhem wonende Karin Beisiegel van Helicon Opleidingen in Velp. NME in Zevenaar heeft kwantitatief de hoogste landelijke score met 100 procent deelname van alle basisscholen in de gemeenten Doesburg, Duiven, Westervoort en Zevenaar.

Bij dit onderzoek is er specifiek naar de kwaliteit van NME gekeken. Zo gaven de basisscholen hun mening over de kindvriendelijkheid van de NME producten, de handzaamheid van de materialen, de diepgang van de lesstof en de inpassing van NME activiteiten in het schoolgebeuren. Daarnaast kwam het servicegehalte en het algemeen functioneren aan bod. Uit het onderzoek blijkt dat de leerkrachten een en al lof hebben voor NME. De leerkrachten zijn zeer content over het gevarieerde aanbod en de medewerking van het personeel. Van alle activiteiten is de tevredenheid het grootst bij de leskisten, dierenuitleen, de excursies en de lessen.

Negentig procent van de scholen is zeer tevreden, tien procent geeft het centrum voor NME een ruime voldoende. Onderzoekster Beisiegel geeft bij haar conclusies aan dat het ambitieniveau moet liggen bij het handhaven van zowel het hoge serviceniveau, de klantgerichtheid als het hoge niveau van het aanbod. Vooral het up-to-date houden van de materialen en het inpassen van nieuwe onderwijsvisies is volgens haar aanbevelenswaardig.