Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Zeven stadsdelen in West zoeken `partners met lef'

Om de huidige jeugd een toekomst te bieden moeten jongeren tegen salaris mogen meebouwen aan nieuwe bouwprojecten. Dit zeggen de zeven stadsdelen van West. De stadsdelen gaan daarom voor 1 mei gezamenlijk een voorstel indienen bij de gemeente voor de Europese subsidiebesteding Efro 2007-2013.

Om te voorkomen dat zij voortijdig uitvallen dienen jongeren veel intensiever op de voet te worden gevolgd bij hun schoolloopbaan. Jonge ondernemende meiden moeten een zogenoemde Westbeurs krijgen indien ze een bedrijf starten, compleet met coach en goedkope bedrijfsruimte. Jongeren op de wachtlijsten bij jeugdzorg moeten in Amsterdam-West worden opgevangen.

De komende tijd gaan de zeven stadsdelen actief op zoek naar `partners met lef'. Partners die concrete afspraken willen maken in het belang van de jongeren in West.

Burgemeester Cohen en de wethouders Griffith en Aboutaleb reageerden vanavond (1 maart 2006) in cultureel centrum Podium Mozaïek positief op de nieuwe gezamenlijkheid van de zeven stadsdelen in West én onderschrijven de urgentie van het jeugdprobleem: nú ingrijpen voorkomt dat een hele generatie jongeren verloren gaat.

Deelnemende stadsdelen: De Baarsjes, Bos en Lommer, Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp, Oud West, Slotervaart en Westerpark.

3 maart 2006

^