Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lezing over oplossen problemen bij dyslexie, Boekhandel Bronsema in Leek

Op zaterdagochtend 4 maart geeft Christien Vos een lezing over Dyslexie bij Boekhandel Bronsema in Leek. Christien Vos is Davis® counselor en benut die deskundigheid in haar vernieuwde praktijk van 'Denken in Beeld' aan De Baander 8 in Tolbert.

Tijdens de lezing over dyslexie gaat Christien Vos in op de vraag: "Dyslexie, waardoor ontstaat het en is er wat aan te doen?". Dyslexie, oftewel woordblindheid, is een van de leer- en leefproblemen die onder begeleiding bij Denken in Beeld aangepakt kunnen worden.

Christien Vos bekijkt dyslexie met de Davis® methode. Deze methode werd ontwikkeld door Ron Davis, auteur van de boeken 'De gave van dyslexie' en 'De gave van leren'. ,,Met de methode kunnen leesproblemen worden verkleind of zelfs worden opgelost", weet Christien Vos uit eigen ervaring. Zij organiseert de lezing in samenwerking met Boekhandel Bronsema Bosman in Leek.

Letters in spiegelschrift schrijven,
woorden die lijken te bewegen op de bladzijde,
vlekken zien op de bladzijde met tekst,
woorden overslaan bij het lezen,
of een zin net anders lezen dan er staat.

Maar ook:
misselijk worden bij het moeten lezen,
angstig, zenuwachtig,
snel boos of verdrietig worden.

Dat zijn volgens Christien Vos een paar voorbeelden van wat er kan gebeuren tijdens of door het lezen. ,,Voorbeelden die je het liefst verstopt om niet op te vallen, of om te verbergen omdat je je ervoor schaamt. Problemen met lezen is een van de mogelijke gevolgen van het denken in beelden. Als je dit weet, kijk je naar anders naar dyslexie. En blijken er mogelijkheden te zijn om met het lezen om te gaan. Zo kunnen veel problemen voorkomen worden", aldus Christien Vos.

Geïnteresseerden zijn tegen betaling van twee euro van harte welkom bij de lezing, die duurt van 10.30 tot 12.00 uur. Voor koffie of thee wordt gezorgd. Vol is vol. Meer informatie over de genoemde methode is te zien op de website www.denkeninbeeld.nl

EINDE PERSBERICHT