Persberichten 08/03 ochtend

Regio, 08-03-2006

Leiden Tegen toegangshek gereden De politie heeft dinsdag, omstreeks 18.10 uur, geassisteerd bij de voetbalvereniging aan de Oegstgeesterweg. Een 39-jarige Leidenaar was met zijn bestelbus tegen het toegangshek van de vereniging gereden. Het hek hing er gevaarlijk bij zodat de hulp van brandweer en politie ingeschakeld werden. Het hek is ontzet en de bestelbus heeft schade opgelopen.

Voorschoten Ruiten van autos ingegooid De politie is een onderzoek gestart naar het vernielen van autoruiten. De ruiten van drie geparkeerde autos op de Welterdreef werden in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 maart ingegooid. De eigenaren van de autos hebben aangifte gedaan. Er is niets uit de autos weggenomen, omdat er niets waardevols in de auto lag. De politie zet het onderzoek voort.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhoudingen wegens lopen over autos De politie heeft op dinsdag 7 maart, omstreeks 16.30 uur, vier jongens aangehouden op verdenking van het lopen en daarmee beschadigen van autos op een parkeerplaats op de Dorrestein. De jongens werden door getuigen gezien toen zij over een auto heen liepen. Een getuige belde de politie die de jongens op basis van het signalement aan kon houden. De vier, een 15-jarige en drie 14-jarige jongens uit Arnhem en Cappelle aan den IJssel hebben op het bureau een verklaring afgelegd. Het is nog niet duidelijk wie er precies over de autos hebben gelopen. Eén auto heeft deuken opgelopen, de eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. Tegen de jongens wordt een HALT-proces-verbaal opgemaakt.

--- einde berichten ---