AutoRai

Minder is meer bij Nissan

(3/8/2006)
Nissan heeft het modellenprogramma van de Primera en Almera flink onder handen genomen. Met als opmerkelijk resultaat een royalere uitrusting, terwijl de klant minder betaalt. Voor de Almera komt het klantvoordeel op1.250 euro en het voordeel op de Primera kan zelfs oplopen tot maar liefst 3.000 euro.
Nissan zet de Primera vlijmscherp geprijsd in de markt. De rijkelijk uitgeruste Visia-uitvoering verdwijnt en wordt vervangen door een uitvoering die Selection heet. Dit model heeft als basis de Visia-uitrusting, maar is uitgebreid met het Vision-pakket. Dat wil zeggen: een achteruitrijcamera en mistlampen.

Met de voormalige Acenta-uitvoering gaat Nissan zelfs nog een stapje verder. Met de toevoeging Business Edition wordt de Primera ten opzichte van de Selection-uitvoering uitgerust met de volgende extraâs: dvd-navigatie met TMC, lichtmetalen 16-inchwielen, een achteruitrijcamera, een anti-verblindingsbinnenspiegel, een regensensor en mistlampen.
De klant rekent hiervoor slechts 450 euro af, terwijl het pakket 3.500 euro waard is!

Prijzen voor de Primera Selection beginnen bij 21.995 euro en voor de Primera Business Edition bij 23.995 euro. Met deze prijzen kan de in het D-segment opererende Primera zelfs de concurrentie aan met autoâs uit het C-segment. De Nissan Primera is leverbaar met de 1,8-liter met 116 pk en de 2,0-liter met 140 pk.

Uitnodigend
De consument betaalt flink minder voor de Nissan Almera, maar krijgt veel meer. Het uitrustingsniveau dat voortaan leverbaar is, is ten opzichte van de Visia uitgebreid met enkele fraaie accessoires.

Onder de noemer Invitation is de Almera voorzien van onder meer automatische airconditioning, elektrisch bedienbare buitenspiegels, een radio/cd-speler met zes speakers en stuurbediening, een boordcomputer, chromen accenten in het in- en exterieur en mistlampen vóór. Al deze extraâs vertegenwoordigen een waarde van 1.130 euro. De uitnodigende Nissan Almera wordt voortaan uitsluitend geleverd met de krachtige 1,5-liter benzinemotor met 98 pk.

De prijs voor de Almera 1.5 Invitation driedeurs bedraagt 17.495 euro. Dat is 120 euro minder dan wat de Visia-uitvoering voorheen kostte. Daarmee komt het totale klantenvoordeel uit op 1.250 euro.

BedrijfsautoRAI.nl