Stadspartij Nieuwegein


De kiezer heeft gesproken

De uitslagen van de verkiezingen zijn bekend. De Nieuwegeinse uitslag is bij ons hard aangekomen: Stadspartij PGN komt niet meer terug in de gemeenteraad van Nieuwegein.

De kiezer heeft gesproken en de kiezer heeft altijd gelijk! Wij hadden het gevoel Nieuwegein nog veel te kunnen bieden op weg naar 'een beter bestuur' maar de kiezer heeft een andere keuze gemaakt en die moeten wij respecteren.

Verkiezingen kennen verliezers en winnaars. Dat wij de grote verliezers zijn is helder en dat erkennen wij. De duidelijke winnaars van deze verkiezingen zijn, wat ons betreft, de PvdA en de SP. Stadspartij PGN feliciteert deze partijen van harte met hun afgetekende overwinning.

Hoe moet het nu verder? De PvdA zal, als grote overwinnaar en grootste fractie, het voortouw nemen in de college-onderhandelingen die maandag beginnen. Met de totaal onervaren SP op vier zetels, GroenLinks en ONS op niet meer dan twee zetels en D66, Leefbaar Nieuwegein, VSP, SGP en Christenunie op ieder één zetel, lijkt er weinig anders op te zitten dan het werken aan een coalitie van PvdA, CDA en VVD. De kiezer heeft gesproken en dit is wat hij/zij lijkt te willen. Er zal nog een flink robbertje moeten worden geknokt voordat dit meerderheidscollege, dat kan steunen op 20 van de 33 zetels in de raad, kan worden gepresenteerd.

Natuurlijk blijft het speculeren, maar als we kijken naar de zetelverhouding van de nieuwe coalitiepartners ligt het voor de hand dat de PvdA twee wethouders zal leveren en het CDA en de VVD ieder één. De terugkeer naar het wethouders-pluche lijkt dus zeker voor Bert Lubbige, net als het behoud van de wethouderskamer van Carla Breuer en Evert van Linge. Nieuwsgierig zijn we eigenlijk alleen nog naar de tweede man of vrouw van de PvdA.

Voor Stadspartij PGN is de rol uitgespeeld. U, de kiezer, heeft het zo gewild. We kunnen er niet omheen: dat doet pijn, heel veel pijn! Als je je zoveel jaren met volle overtuiging en verschrikkelijk veel positieve energie hebt ingezet voor de inwoners van onze stad is het niet te bevatten dat het ineens afgelopen is. Maar het is niet anders.

De kiezer heeft gesproken en de kiezer heeft altijd gelijk.
---

Deze pagina is bewerkt op Wednesday, 08-Mar-2006 02:25:46 CET