1e persbericht van woensdag 8 maart 2006

Eindhoven, 08-03-2006

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Een dronken 63-jarige Eindhovenaar veroorzaakte dinsdagavond rond 22.00 uur een aanrijding op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan en Winston Churchilllaan. Hij reed met zijn auto achterop bij een 57-jarige Eindhovenaar. Daarna vertrok de man te voet. Hij werd echter snel door de politie achterhaald. Hij bleek dronken. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van ruim 1,4 vast. Het rijbewijs van de Eindhovenaar is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Verdachte van auto-inbraak opgepakt

Woensdag om 2.10 uur is in Helmond een 36-jarige inwoner van die stad aangehouden. Hij wordt er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een geparkeerde auto aan de Vletstraat in Helmond. Er werd een ruit van de auto vernield. Er werd niets buit gemaakt, vermoedelijk omdat de verdachte gestoord werd tijdens de inbraak. De man kon kort daarna door de politie aan de hand van zijn signalement worden aangehouden. Hij had op dat moment inbrekersgereedschap op zak. De Helmonder is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Drie personen met drugs opgepakt

De politie heeft woensdag om 0.30 uur op de Heistraat twee mannen (21 en 25 jaar oud) en een vrouw ( 19 jaar oud) allen afkomstig uit Helmond aangehouden. Bij een controle troffen agenten in de auto van de drie 26 XTC-pillen, twee viagra pillen, enkele zakjes met cocaïne, enkele zakjes met softdrugs en verpakkingsmaterialen voor drugs aan. De drugs en de auto zijn door de politie in beslag genomen. De drie Helmonders zijn de cel ingegaan.

Eersel: Bromfietser ernstig gewond bij verkeersongeval

Een 18-jarige bromfietser uit Vessem is woensdag rond 0.30 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Mr De La Courtstraat. De man reed met zijn bromfiets over de rijbaan en niet op het verplichte fietspad. Hij raakte door nog onbekende oorzaak in de berm en raakte twee bomen en een verkeersbord. De man is met ernstig letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Man van portemonnee beroofd

Dinsdag rond 20.30 uur is op de Fellenoord een 26-jarige man uit Canada beroofd van zijn portemonnee. Hij liep met een vriend in de fietstunnel onder de Fellenoord toen hij van achter werd aangevallen door twee personen. Hij werd meerdere malen geslagen. De twee gingen er met zijn portemonnee van door.

Oirschot: Rijbewijs ingevorderd

Woensdagochtend rond 0.20 uur is op de Markt een 54-jarige vrouw uit Best aangehouden. Zij reed tegen een lantaarnpaal en verliet daarna de plaats van het ongeval. De politie had het vermoeden dat zij gedronken had en nam meerdere blaastesten af. Dit leverde geen bruikbaar resultaat op. De vrouw weigerde verdere medewerking. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Leende: Geld weg bij inbraak

Woensdag rond 3.00 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Waterstraat in Leende. De inbrekers vernielden een ruit om binnen te komen. Ze hebben een nog onbekend geldbedrag buit gemaakt.