Politie Zuid-Holland-Zuid

8/3 Hoeksche Waard

, 08-03-2006

VERDACHT VAN INBRAAK
GOUDSWAARD De politie heeft op woensdagmorgen 8 maart drie jongens van 15, 16 en 17 jaar uit Goudswaard (2) en Nieuw-Beijerland (1) aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Molendijk. Tussen 31 december 2005 17.00 uur en 4 januari 18.15 uur werd ingebroken in die woning. De bewoonster (39) was toen niet thuis. De deur werd geforceerd waarna de woning werd doorzocht. Er werd een computer, dvd-speler en computerspellen weggenomen. De bewoonster deed direct bij terugkomst in de woning aangifte bij de politie. Die stelde een onderzoek in wat nu heeft geresulteerd in de aanhouding van de drie jongens. Zij zullen nader worden gehoord. De politie zet het onderzoek voort.

HENNEPKWEKERIJ
OUD-BEIJERLAND Op dinsdagmorgen 7 maart is een 22-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden in een pand aan de Peperstraat in Oud-Beijerland. De politie had een anonieme melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) gekregen dat er mogelijk een hennepkwekerij in het winkelpand aan de Peperstraat zou zijn. De politie stelde op woensdagmorgen 7 maart een onderzoek in. In de kelder werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Het ging om 1758 hennepplanten. Deze en alle apparatuur zijn vernietigd. De verdachte werd ingesloten. Hij wordt nader gehoord over de kwekerij.

HUISELIJK GEWELD
s GRAVENDEEL De politie heeft in de nacht van dinsdag 7 maart op woensdag 8 maart een 16-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn aangehouden bij een woning in de Zweedsestraat. De jongen wordt verdacht van mishandeling en vernieling. Hij zou zijn moeder hebben mishandeld in de woning en een stoeptegel van buiten door het raam naar binnen hebben gegooid. Hierdoor werd het een en ander in de woning vernield. De moeder is voornemens aangifte te doen. De verdachte is ingesloten.