Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

8 maart 2006

Apeldoorn - Automobilist rijdt door na aanrijding

Een nog onbekende automobilist is dinsdagmiddag (07/03) op de Gruttersdreef de geparkeerde auto van een 64-jarige Apeldoorner aangereden en vervolgens doorgereden. Een bewoner zag rond 17.00 uur dat een rode personenauto de geparkeerde auto aanreed en doorreed. De auto van de 64-jarige man liep een deuk op. De getuige noteerde het kenteken van de doorrijder en gaf dit aan de politie door die op zoek gaat naar de bestuurder.

Beekbergen - Diefstal van bestelbusje

Een 60-jarige man uit Almere heeft het de dieven van zijn bestelbus wel erg gemakkelijk gemaakt. Hij parkeerde het maandagmiddag (6/3) aan de Kaapbergweg met de sleutel in het contactslot. De volgende ochtend was het busje verdwenen. Het gaat om een witte Ford Escort met het kenteken BN-79-JP. In de auto lag zijn jas met o.a. zijn rijbewijs en het kentekenbewijs. De bus staat gesignaleerd en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Apeldoorn - Politie houdt winkeldieven aan

De politie heeft dinsdagmorgen (07/03) bij een bedrijf aan de Steenbokstraat twee winkeldieven opgehaald die waren betrapt op winkeldiefstal. Een 42-jarige Apeldoorner en een 49-jarige man uit Arnhem hadden vier overhemden met een gezamenlijke waarde van 370 euro gestolen. Personeel hield het duo aan en droeg hen aan de politie over, die de twee op het politiebureau verhoorden. Zij bekenden de diefstal en werden vervolgens heengezonden. De politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Winkeldieven laten buit achter

Twee nog onbekende winkeldieven hebben dinsdagmiddag (07/03) in een winkel aan de Korenstraat twee gestolen leren jassen achter gelaten. Eén van de mannen leidde het winkelpersoneel af terwijl de andere man kans zag twee leren jassen met een waarde van 555 euro per stuk te stelen. De 51-jarige eigenaar zag kans de jassen te pakken toen de mannen er vandoor gingen. De politie stelt een onderzoek in.

Apeldoorn - Jongen in de fout

De politie heeft dinsdagmiddag (07/03) rond 16.15 uur in een supermarkt aan de Adelaarslaan een 13-jarige uit Deventer aangehouden. De jongen zei tegen een medewerker van de emballageafdeling dat hij een leeg bierkratje had ingeleverd en hiervoor geen bonnetje had gekregen. Onderzoek wees uit dat hij helemaal niets had ingeleverd. De politie hield de verdachte aan en op het politiebureau bekende hij zijn misstap. Hij wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.

Apeldoorn - Apeldoorner moet nog boetes betalen

De politie heeft dinsdagmorgen (07/03) in het centrum een 32-jarige Apeldoorner aangehouden die nog enkele boete moest betalen. De politie trof de man rond 10..45 uur aan en controle wees uit dat hij nog drie boetes had open staan met een totaal bedrag van bijna 760 euro. Bovendien had hij een kleine hoeveelheid drugs bij zich. De politie bracht de man over naar het politiebureau en sloot hem op in een cel.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --