Nieuw CAO-akkoord UWV

Uwv

http://www.uwv.nl

Nieuw CAO-akkoord UWV

UWV en de vakorganisaties ABVAKABO FNV, CNV Dienstenbond, De Unie, CMHF en CNV Publieke Zaak ondertekenen vandaag de nieuwe CAO. De CAO heeft een looptijd van 16 maanden. De nieuwe CAO geldt van 1 januari 2006 tot en met 30 april 2007.

Werknemers van UWV krijgen gedurende de looptijd van de CAO twee keer een structurele salarisverhoging. Per 1 januari 2006 bedraagt de loonsverhoging 1,5 procent en per 1 januari 2007 volgt een verhoging van 0,6 procent. Hiermee is een marktconforme CAO afgesloten. Daarnaast krijgen alle medewerkers naar rato van de omvang van het dienstverband twee keer een eenmalige uitkering: per 1 oktober 2006 bedraagt deze uitkering bij een volledig dienstverband 400 euro en per 1 april 2007 100 euro. Deze uitkeringen zijn bedoeld als gewenning voor de veranderende wetgeving met betrekking tot levensloop, prepensioen en de gevolgen van de nieuwe zorgverzekeringswet.

Verder heeft iedere medewerker recht op een loopbaanscan en wordt van iedereen een persoonlijk opleidingsplan bijgehouden. UWV en de vakbonden zijn tevreden met het eindresultaat.


Noot voor de redactie,