Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 8 maart 2006

Politie ruimt vier panden na hennepveegactie

TILBURG Agenten hebben vandaag vier hennepkwekerijen in woningen ontruimd. Twee van de vier waren vol in bedrijf. Op de andere twee adressen troffen agenten ook compleet ingerichte hennepkwekerijen aan, die kort geleden geoogst hadden.

De Tilburgse politie maakt regelmatig capaciteit vrij om kwekerijen te ruimen. Hiermee geeft de politie ook invulling aan het eerder gesloten hennepconvenant met de Gemeente, Woningbouwverenigingen, O.M. , Essent en andere partners. Bij de actie van vandaag waren 4 agenten betrokken. Tevens verleenden Essent, de woningbouwcoöperaties, en het BAT ondersteuning.

De politie gaat niet op één anonieme tip af. Er wordt altijd een nader onderzoek ingesteld. Wel maken bewoners in Tilburg vaak gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) om illegale kwekerijen door te geven. Begrijpelijk want kwekerijen zijn vaak erg gevaarlijk, de stroom wordt dikwijls illegaal en ondeskundig afgetapt, hierdoor kan brand ontstaan. Bovendien levert de hennepkweek vaak staakoverlast op. Op twee adressen werd de elektriciteitsleiding buiten de meter omgeleid, zonder enige vorm van beveiliging. Dit leverde brand en explosiegevaar op, waardoor de veiligheid van de omgeving, een kinderrijke buurt, ernstig in gevaar gebracht werd.

De volgende adressen werden bezocht:

Scarlattistraat 131 restanten van planten
Rossinistraat 247 restanten van planten
Griegstraat 330 planten
Sweelincklaan 301 planten

Bij de Griegstraat namen de agenten een plasmascherm in beslag die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. Tegen de eigenaren/huurders wordt een proces verbaal opgemaakt.

30 bekeuringen uitgeschreven na verkeerscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam West hebben gistermiddag, op de Lage Witsiebaan te Tilburg, een verkeerscontrole ingesteld. Het doel van deze verkeerscontrole is de verkeersveiligheid te verhogen. In totaal werden er 30 bekeuringen uitgeschreven. Twee hiervan waren voor het niet aangeven van richting tijdens het afslaan en de overigen voor het niet dragen van de autogordel.

Politie houdt jongen aan na diefstal uit sportcomplex

TILBURG Agenten hebben gisteravond in een sportcomplex aan het Sabelhof te Tilburg, een 15 jarige jongen afkomstig uit Tilburg aangehouden, nadat hij uit de kleedkamer handschoenen had weggenomen. Tegen 20.00 uur klopte de jongen, die op dat moment samen was met een vriend, op een raam van de gymzaal. Een van de aanwezigen opende de deur en liet de jongens binnen. Eenmaal binnen bemerkte de 16 jarige aangever dat een van de jongens zijn handschoenen wegnam. Nadat beide verdachten hierover aangesproken werden, vluchtte de vriend van de 15 jarige jongen de gymzaal uit. De andere verdachte werd vastgehouden, in afwachting op de politie. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de tweede verdachte. Tegen de 15 jarige verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Vrouw van handtas beroofd

TILBURG Met het opnemen van een uitgebreide aangifte en het horen van meerdere getuigen, is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een beroving van een handtas. Gisteravond, rond 20.00 uur liep een 67 jarige vrouw, afkomstig uit Tilburg over de Schouwburgpromenade in de richting van de Oude Markt te Tilburg. Om haar schouder droeg ze haar handtas. Plotseling voelde ze dat een stevige ruk aan het hengsel van haar handtas. De dader, een jongen met kort donker haar die geheel in het donker gekleed was, greep in het voorbij fietsen haar handtas en vluchtte weg in de richting Oude Markt.

Teveel aan Bachus geofferd

TILBURG Agenten hebben gisteravond in de Ruysdaelstraat te Tilburg, een 42 jarige automobilist afkomstig uit Tilburg aangehouden, terzake rijden onder invloed. De bestuurder reed in de Korenbloemstraat en kwam in aanrijding tegen een geparkeerd staande auto. Na de aanrijding ging de verdachte aan de wandel. Gearriveerde agenten stelden in de omgeving een onderzoek in het troffen de bestuurder in de Ruysdaelstraat. De agenten roken dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een blaastest op het bureau wees uit dat de man vier maal de toegestane hoeveelheid, namelijk 840 ugl, zijnde 1,95 promille alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod van 10 uren mocht hij te voet huiswaarts keren. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Relatie met meerdere vriendinnen loopt uit op een vechtpartij

TILBURG Agenten hebben gisteren, tegen middernacht in de Enschotsestraat te Tilburg, drie personen aangehouden terzake mishandeling. Twee vrouwen van 17 en 23 jaar afkomstig uit Tilburg en een 17 jarige jongen afkomstig uit Vlaardingen hadden een 19 jarige vrouw uit Tilburg mishandeld. Uit het ingestelde onderzoek blijkt dat de 17 jarige jongen een relatie heeft met alle drie de vrouwen. Na ontdekking gingen de twee vrouwen verhaal halen bij het 19 jarige slachtoffer. In de woning van deze vrouw troffen ze hun vriend aan. Deze ontmoeting ontaarde in een vechtpartij. Het slachtoffer werd daarbij mishandeld. Deze mishandeling bestond uit het trekken aan de haren en enkele vuistslagen in het gezicht. Het aandeel van de jongen in deze vechtpartij wordt onderzocht.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG In de Sint Nicolaasstraat te Tilburg hebben agenten vanmorgen, rond 01.40 uur, een 36 jarige man afkomstig uit Tilburg, terzake huiselijk geweld aangehouden. De politie werd gealarmeerd door zijn 39 jarige partner nadat ze in de woning onenigheid had gehad met de man. Deze onenigheid ontaardde in een mishandeling waarbij de verdachte zijn partner in het gezicht sloeg en opzettelijk tegen de muur duwde. Na zijn aanhouding troffen agenten een busje traangas in zijn kleding. Het busje werd in beslag genomen. Het slachtoffer deed aangifte en de politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Desirée Brabers