Openbaar Ministerie

Verdachten identiteitsfraude aangehouden

Functioneel Parket, 8 maart 2006

Onder leiding van het Functioneel Parket heeft de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) deze week tijdens een doorzoeking twee personen aangehouden die ervan worden verdacht valse identiteitsbewijzen te hebben vervaardigd. Het betreft een man en een vrouw van Braziliaanse afkomst.

Tijdens de doorzoeking werden in totaal 6 personen aangetroffen. Naast de hoofdverdachte en zijn partner waren dat 4 personen waarvan de Vreemdelingenpolitie heeft vastgesteld dat deze illegaal in Nederland zijn.

Er zijn meerdere zaken in beslag genomen waaronder Portugese identiteitsbewijzen, hulpmiddelen om identiteitsbewijzen te vervalsen c.q. te vervaardigen (waaronder een stempel van de Vreemdelingenpolitie Zuid-Holland Zuid en stempels van de Portugese autoriteiten), arbeidsovereenkomsten en salarisspecificaties van verschillende personen die vermoedelijk met valse identiteitsbewijzen hebben gewerkt. Ook is een bedrag van ⬠14.000,- aangetroffen dat mogelijk als opbrengst mag gelden voor de vervalsingen.

Beide verdachten zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.