Nederlandse Spoorwegen 8 maart 2006

Nieuwe fase vraagt om synergie en flexibiliteit:

Positie-wissel bij senior management NS

In lijn met de ambities om het beste spoorwegbedrijf van Europa te worden, kondigt NS va daag
---
een positie-uitwisseling aan binnen het senior management.

President-Directeur Aad Veenman: `NS staat aan het begin van een nieuwe fase. Wij zitten in een intensieve periode van verbeteren, vernieuwen, grotere klantgerichtheid en betere interne samenwerking. Daarvoor is het van belang om ons management, qua ervaring, zo breed mogelijk te blijven ontwikkelen.'

In dit licht heeft de directie het voornemen om begin april de volgende benoemingen te realiseren:

Pamela Boumeester, thans directievoorzitter NS Reizigers, zal het voorzitterschap op zich nemen van NS Stations en leiding gaan geven aan de verdere ontwikkeling van stationsgebieden.

Jacques Huberts, thans directievoorzitter NedTrain, zal het voorzitterschap van NS Reizigers overnemen en daarmee het binnenlands reizigersvervoer verder ontwikkelen.

Nol Groot, thans directievoorzitter NS Stations, zal zich in de directie NS Reizigers inzetten voor de servicetaken van het binnenlands reizigersvervoer.

Arie van As, thans directielid NedTrain, zal het voorzitterschap van de Directie van NedTrain op zich nemen.

De Centrale Ondernemingsraad is geïnformeerd over de voorgenomen benoemingen. De medezeggenschap van de desbetreffende bedrijfsonderdelen zal over de voorgenomen benoemingen advies worden gevraagd.

Noot aan de redactie
Meer informatie: NS persvoorlichting 030 235 70 70 NS
NS speelt een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland. De onderneming stelt zich ten doel reizigers veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke stations. NS is de grootste reizigersvervoerder op het spoor in Nederland. Hoofddoelstellingen van het beleid zijn: op tijd rijden, informatie verstrekken en service verlenen, bijdragen aan de sociale veiligheid, voldoende vervoerscapaciteit creëren en zorgen voor schone treinen en stations. NS verzorgt in Nederland dagelijks met zo'n 5.000 treinritten het vervoer van ruim 1 miljoen reizigers. Daarvoor zijn 2800 rijtuigen met 240.000 zitplaatsen beschikbaar. In Nederland beheert NS 390 stations. In het Verenigd Koninkrijk exploiteert dochterbedrijf NedRailways samen met haar Britse partner Serco twee vervoerconcessies: Mersey Rail rondom Liverpool en Northern Rail in het noorden van Engeland. Bijna 25.000 NS medewerkers verzorgen de dienstverlening aan de klanten.

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum
Pagina 2/2

Het Nederlandse spoorwegnet is niet in handen van NS. Het beheer van de infrastructuur (rails, seinen, bovenleiding, etc.) en de railverkeersleiding zijn taken van ProRail. De Inspectie Verkeer en Waterstaat ziet toe op de spoorwegveiligheid in Nederland.


---- --