29
30
31
/> Maart 2006

Jaargids 2006 Quality Lodgings verschenen
Hans van Driem: 'Lekker uit, zonder urenlang snelweg-gejakker' Quality Lodgings, een organisatie van een dertigtal charmante, exclusieve en kleinschalige hotels in Nederland, heeft tijdens een bijeenkomst in hotel restaurant De Nederlanden in Vreeland haar nieuwe jaargids voor 2006 gepresenteerd. 'Een mooi product', zei Hans van Driem (NBTC) over het QL-aanbod, ''dat staat voor een paar dagen heerlijk uit, zonder urenlang gejakker over snelwegen'. Afbeelding Niet alleen Van Driem kreeg een 'eerste exemplaar' van de gids, dat was er ook voor Richard Pothof (Volvo Cars Nederland), Seger baron van Voorst tot Voorst (Het Nationale Park de Hoge Veluwe) en Carole Hulsebos (Hotel Restaurant De Nederlanden).

Kenmerken
Quality Lodgings (`QL') is een verzameling van een dertigtal charmante, exclusieve en kleinschalige hotels in Nederland. Deze hotels kenmerken zich door hun unieke ligging, uitstekende accommodaties, persoonlijk gastheerschap en een hoge servicegraad. In de jaargids zijn de aangesloten hotels uitvoerig beschreven, per hotel staan drie foto's afgebeeld.

Keuken
De landelijk gelegen QL-hotels beschikken over een goede tot zeer goede keuken. Quality Lodgings is per 1 januari 2006 uitgebreid met een aantal kleine kwaliteitshotels in de stad (QL City). QL City-hotels behoeven niet over een restaurant te beschikken. Goede restaurants bevinden zich bij hen immers in de directe omgeving.

Afbeelding Natuur
In de gids is een natuurcomponent opgenomen, de ondertitel van Quality Lodgings is immers 'charming by nature'. Er wordt bijvoorbeeld ruim aandacht geschonken aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Seger baron van Voorst tot Voorst: "Een fraaie gids, voor Het Park extra bijzonder omdat drie QL-hotels vlakbij ons Nationale Park van ruim 5000 hectare liggen".

Vlak bij huis
Hans van Driem: "Quality Lodgings speelt bij uitstek in op de behoefte van een korte hoogwaardige vakantie vlak bij huis. Quality Lodgings staat voor een paar dagen heerlijk uit, zonder urenlang gejakker over snelwegen of vertragingen op luchthavens. Een echt origineel Hollands product".

Leden
Bij Quality Lodgings zijn de volgende hotels aangesloten: Augusta (IJmuiden), De Beukenhof (Oegstgeest), Blessing (Zuidland), Bliss Hotel (Breda), Botticelli (Maastricht), De Campveerse Toren (Veere), The College Hotel (Amsterdam), Droste's (Tubbergen), The Dylan (Amsterdam), Graaf Bernstorff (Schiermonnikoog), Van Gaalen (Heeze), Groot Warnsborn (Arnhem), De Hamert (Wellerlooi), De Havixhorst (De Wijk), `t Jagershuis (Ouderkerk aan de Amstel), De Kastanjehof (Lage Vuursche), De Leuf (Ubachsberg), De Lindenhof (Giethoorn, foto), Merlet (Schoorl), De Nederlanden (Vreeland), Paleis Hotel (Den Haag), Posthoorn (Monnickendam), Het Roode Koper (Leuvenum), Hostellerie Schuddebeurs (Schuddebeurs), Sterrenberg (Otterlo), De Swarte Ruijter (Holten), De Watergeus (Noorden), De Wereld (Wageningen) en De Zon (Ommen).

De 80 pagina's dikke gids is in full colour gedrukt en is vanaf 15 maart verkrijgbaar bij de bij Quality Lodgings aangesloten hotels. Alle Quality Lodgings staan ook uitvoerig beschreven op www.qualitylodgings.nl.

Bij de foto: Het sterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn

Voor meer informatie:

Quality Lodgings
Charming by Nature

Secretariaat:
Terborchstraat 22
8011 GG Zwolle
http://www.qualitylodgings.nl/
info@qualitylodgings.nl