Llink


747 Live


wo 8 maart 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Sigrun Lobst

Te gast vandaag is tuin- en landschapsarchitecte Sigrun Lobst. Zij is onder andere ontwerpster van de Rotterdamse natuurspeeltuin De Speeldernis. Kinderen kunnen hier op ee n speelse wijze de natuur ontdekken door in een natuurlijke omgeving te klauteren en te klimmen, hutten bouwen en met water en zand spelen.

Gina Kranendonk

Horti-culti reporter Gina Kranendonk schuift een keertje extra aan bij 747Live om samen met Sigrun Lobst het fenomeen 'scharrelkinderen' te bespreken. Volgens Gina lijkt de ophokplicht voor kippen verdacht veel op de ophokplicht voor kinderen, omdat kinderen veel te veel binnen zitten en te weinig gelegenheid hebben om lekker buiten te ravotten. Volgens Gina moeten er dus meer scharrelkinderen komen, kinderen die gewoon vrij buiten kunnen spelen. Lees alvast verder in haar column.

Kees Moeliker

Huisbioloog Kees Moeliker schuift regelmatig aan bij 747Live om de wondere wereld van de dieren te bespreken. Zo besprak hij eerder de homoseksuele travestiete kemphaan, bekeek hij de link tussen de mens en de zakpijp, en weet Kees als alternatieve nobelprijswinnaar natuurlijk alles van de homoseksuele necrofiele eend.

Shoppen met Mieke

Elke week struint shopaholic Mieke van der Linden winkeltjes af waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) komt. Zo kwam ze in een dierenwinkel waar de vleermuizen aan het plafond hangen, liet ze zich informeren over voodoo en stapte ze een gothic-kledingwinkel binnen. Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK? Alle antwoorden op deze vragen hoort u in Shoppen met Mieke.

The Almosts

Lori McKenzie en Inger Hansen vormen het akoestische duo The Almosts. Zij zijn al eens eerder te gast geweest in 747Live, maar omdat ze nog veel meer in hun mars hebben, konden we het niet laten ze nogmaals uit te nodigen. De muziek van The Almosts bestaat voornamelijk uit zang en gitaar, de teksten zijn autobiografisch en schrijnend oprecht, de liedjes ongekunsteld en ongedwongen. Als het bevalt, dan bevalt het. Zo niet, dan niet. Het is wat het is, en wat het is, hoort u vandaag dus nog een keer in 747Live.