Gemeente Vlaardingen


Verleende kapvergunningen

Gepubliceerd: 8 maart 2006
Reageren tot: 20 april 2006


* Particuliere tuin

* Hoflaan 25/27

* Bezwaar

Particuliere tuin

Burgemeester en wethouders hebben een kapvergunning verleend voor bomen in een particuliere tuin met een stamdikte groter dan 35 cm op
1,30 m hoogte. De kapaanvragen zijn eerder gepubliceerd in deze krant en hebben gedurende een periode van vier weken ter inzage gelegen. Hierop zijn geen reacties ontvangen.

Het gaat om de volgende locaties:

* voor het kappen van een populier in de gemeenschappelijke tuin aan de Van Hogendorplaan 166 t/m 172. De boom komt in aanmerking om te worden gekapt omdat gelet op soort en in combinatie met de leeftijd een verhoogd risico loopt op uitbreken van grotere takken. De kapvergunning is verleend onder voorwaarde dat er een boom wordt geplant.

* voor het kappen van een moerascipres in de voortuin Burg. Verkadesingel 11, omdat de boom in feite te groot is voor de naar verhouding te kleine tuin.

Meer informatie: de heer G. Stam, 248 4763 (dienst Stadswerk, afdeling Wijkbeheer).

Hoflaan 25/27

Op 28 februari jl. heeft het college van burgemeester en wethouders kapvergunning verleend aan de directeur van de dienst Stadswerk voor het kappen van 11 bomen en 170 m2 bosplantsoen. Het gaat voornamelijk om hemelbomen en esdoorns. In het bosplantsoen staan 50 berken. De bomen bevinden zich op de parkeerplaats aan de achterzijde van het kantoor van de dienst Stadswerk aan de Hoflaan 25/27. In verband met het geplande vertrek van de dienst Stadswerk in juni 2006 en de noodzaak over te gaan tot bodemsanering van deze voormalige locatie van de gasfabriek is het noodzakelijk om op korte termijn over te gaan tot het kappen van de bomen.

Op 21 december 2005 is de kapaanvraag gepubliceerd in deze krant en heeft gedurende vier weken ter inzage gelegen. Hierop zijn twee zienswijzen ontvangen. De indieners zijn uitgenodigd voor een mondelinge toelichting. Het college heeft de zienswijzen meegewogen in het besluit kapvergunning te verlenen en stelt als voorwaarde, dat bij de uitwerking van de plannen de herplantplicht wordt meegenomen.

Meer informatie: de heer A.C. Bijl, 2484566 (Dienst Stadswerk, afdeling Wijkbeheer).

Bezwaar

Tegen deze besluiten kunt u op grond van de Algemene wet Bestuursrecht (AWB) binnen zes weken na deze bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienden bij het college van burgemeester en wethouders per adres, Postbus 141, 3130 AC Vlaardingen