Ingezonden persbericht


Nieuwe netwerkscanner van Kodak: eenvoudig documenten delen

KODAK Scan Station 100 scant direct naar e-mail, netwerk, printers en copiers, en USB-sticks

Vianen, 8 maart 2006 - Kodak Document Imaging introduceert op Cebit 2006 de KODAK Scan Station 100. De Scan Station 100 is een innovatieve kantooroplossing om documenten in hoge kwaliteit te scannen en vervolgens snel en eenvoudig te delen. Gebruikers kunnen documenten via de Scan Station 100 direct doorsturen naar een netwerkprinter of -copier, verzenden via e-mail of opslaan op het netwerk of rechtstreeks op een USB-stick. Via het touchscreen-kleurenscherm kiezen gebruikers de gewenste opties en zien ze het resultaat van de scan voordat ze het document delen. Bovendien is het mogelijk om de Scan Station 100 via een USB-stick voor iedere gebruiker persoonlijk in te stellen voor een snelle en eenvoudige bediening. De Scan Station 100 scant in één handeling direct in kleur, zwart-wit en grijstinten.

"Veel multifunctionals zijn vaak moeilijk te bedienen, terwijl het in een digitale omgeving zo eenvoudig zou moeten zijn om documenten te scannen en te delen. De KODAK Scan Station 100 is ontworpen voor optimaal gebruikersgemak en maximale productiviteit. Het scannen en delen van documenten in kantooromgevingen was nog nooit zo makkelijk", zegt Hauke Fast, Product Marketing Manager bij Kodak Document Imaging.

De Scan Station 100 hoeft, in tegenstelling tot veel andere producten, niet direct aangesloten te zijn op een computer en heeft bovendien geen additionele software nodig. Het apparaat kan direct op een vrije netwerkpoort worden aangesloten. De bediening via het touchscreen - waarop van elke scan een preview is te zien - is intuïtief en interactief, zodat gebruikers geen training nodig hebben. De KODAK Scan Station 100 werkt samen met bestaande netwerkprinters en ondersteunt printers met een lage prijs per afgedrukte pagina. Het station heeft een 10/100 Base-T Ethernet-aansluiting.

De nieuwe Scan Station 100 kan allerlei soorten papier van verschillende afmetingen scannen met een lengte tot circa 86 cm, maar ook kleinere en dikkere originelen, zoals identiteitskaarten, creditcards, kassabonnen, verzekeringsbewijzen enz. Door de Perfect Page-technologie van Kodak scant de Scan Station 100 tot 25 pagina's per minuut in een resolutie van maximaal 600 dpi. De digitale documenten kunnen worden opgeslagen als JPEG, TIFF, PDF en 'full searchable' PDF.

De KODAK Scan Station 100 is vanwege de prijs/kwaliteitverhouding ideaal voor bedrijven van elke omvang, die dagelijks veel documenten moeten verwerken. Het apparaat is zeer geschikt voor verzekeraars en financiële dienstverleners, accountants, transportbedrijven, advocatenkantoren, overheidsinstellingen en de gezondheidszorg.

Enkele voorbeelden.

· Banken kunnen aanvragen voor leningen direct scannen en ter goedkeuring verzenden naar de centrale vestiging van de bank.
· Een medewerker van een advocatenkantoor kan belangrijke documenten scannen en via het netwerk delen met het team van advocaten. De gescande documenten kunnen ook direct per e-mail naar collega's in andere vestigingen worden gestuurd.
· Een bezorgdienst kan de dagelijkse afleveringsbonnen scannen, die snel en eenvoudig naar het interne factureringssysteem van het bedrijf worden gezonden en vervolgens naar het account van iedere klant.

De KODAK Scan Station 100 heeft een adviesprijs van ¤ 2.995 en is vanaf mei 2006 verkrijgbaar via Kodak-partners die zich op de zakelijke markt richten. De KODAK Scan Station 100 wordt geleverd met Nederlandstalige helpdeskondersteuning en 12 maanden garantie (uitbreidbaar tot 36 maanden on-site, next business day).

Over Eastman Kodak Company
Kodak is 's werelds belangrijkste pionier in de beeldverwerkingsindustrie en levert toonaangevende producten en services aan consumenten, bedrijven, overheden en de gezondheidszorg. Kodak richt zich op een verdere groei in de digitale verwerking van beelden om mensen te ondersteunen beter gebruik te maken van beelden en informatie in hun werk en privéleven. Consumenten gebruiken de producten en diensten van Kodak voor digitale en traditionele beeldverwerking om hun foto's op elk gewenst moment en vanaf elk gewenste locatie te maken, af te drukken en te verzenden. Bedrijven kunnen met de oplossingen van Kodak voor prepress-, conventionele en digitale afdrukken en digitale documentverwerking effectief met hun klanten over de gehele wereld communiceren. Professionals op het creatieve vlak vertrouwen op de technologie van Kodak om met behulp van stilstaande of bewegende beelden hun boodschap op een unieke manier te verspreiden. En toonaangevende organisaties in de gezondheidszorg gebruiken de innovatieve producten, services en workflow-oplossingen van Kodak om de patiëntenzorg te verbeteren en de efficiency van het beschikbaar stellen van informatie binnen en buiten hun onderneming te maximaliseren. Kodak behaalde in 2005 een omzet van 14,3 miljard dollar.

Meer informatie over Kodak is te vinden op www.kodak.nl.

Kodak is een handelsmerk van Eastman Kodak Company.

Voor meer informatie en/of digitaal beeldmateriaal:

Lammers van Toorenburg Benelux PR Kodak Document Imaging Dennis Hompes Peter de Boer Telefoon: 030 - 65 65 070 Telefoon: 0347 - 36 39 00 E-mail: kodak@lvtpr.nl E-mail: pnc.deboer@kodak.com www.lvtpr.nl www.kodak.com/go/docimaging