Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

8 Maart 2006

Onderwerp: fiets-preventieactie Warnsveld succesvol

Ondanks het feit dat de regen soms met bakken uit de hemel viel, kijken de organisatoren van de fiets-preventieactie in Warnsveld met een tevreden gevoel terug op de actie van vandaag. Het publiek was ook heel positief gestemd en in totaal zijn er 43 fietsen gegraveerd. Tijdens controle in de wijken werden 57 eigenaren behoed voor diefstal van hun tweewieler. Stadswachten en politiebikers troffen dit aantal niet afgesloten fietsen aan en ondernamen actie !

Om 10.00 uur was de voorlichtingskraam op het winkelcentrum Dreiumme in het centrum van Warnsveld bezet. Stadswachten en medewerkers van de Nederlandse fietsersbond informeerden het winkelend publiek over het nut van goede fietssloten en het belang van het op slot zetten van het meest populaire Nederlandse vervoermiddel.

Daarnaast hoorde je regelmatig het gesnor van het graveerapparaat wanneer iemand z'n postcode en huisnummer in de fiets liet aanbrengen. De stadswachten namen maar liefst 43 exemplaren voor hun rekening.

Ondanks de regen gingen andere stadswachten en agenten van het politiebiketeam de wijken in op zoek naar niet afgesloten fietsen. Ze hoefden niet lang te zoeken en in totaal vonden ze 57 niet afgesloten fietsen. De eigenaar kreeg een preventie-enveloppe met informatiemateriaal uitgereikt en het dringende advies om de fiets altijd op slot te zetten. De politie adviseert zelfs om de fiets in de schuur op slot te zetten, omdat het dievengilde daar ook nog wel eens een bezoekje brengt!

Verder werden er door de Stadswachten 35 fietsen gecontroleerd met de handcomputer en werd er uiteindelijk 1 gestolen fiets teruggevonden. Ook werden op het winkelcentrum mensen actief benaderd met info over deze dag en de mogelijkheid tot het laten graveren van de fiets. De reacties hierop waren zeer positief.

Bij de twee plaatselijke rijwielhandelaren kon met op vertoon van een bij de kraam verkregen kortingsbon een goedgekeurd slot met korting kopen.

Op de middelbare school (het Isendoorncollege) werd, in samenwerking met de school, ook een actie opgezet. Alle niet afgesloten fietsen (30 stuks) werden uit de stalling gehaald en apart gezet. Na een 'opvoedend' praatje werd de fiets teruggegeven aan de scholier. Met deze actie hopen alle deelnemende partijen de bewustwording onder het publiek te vergroten en de fietsendiefstallen terug te dringen. Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062 ---- --