innovaphone versterkt zijn verkoopteam in Zweden

Innovaphone ag

innovaphone versterkt zijn verkoopteam in Zweden

SINDELFINGEN, Duitsland, March 8 /PRNewswire/ --
De specialist op het gebied van IP-telefonie, innovaphone, gevestigd in Sindelfingen, gaat zijn verkoopteam in Zweden versterken om aan de groeiende vraag van de Scandinavische markt te kunnen voldoen.

Mats Nilsson uit Zweden zal vanaf vandaag Michael Zinsmeister in de verkoopactiviteiten ondersteunen. Mr. Nilsson werkt voor innovaphone vanuit zijn kantoor in Stockholm. Met zijn 43 jaar heeft hij al vele jaren ervaring in de verkoop. Hij heeft bijvoorbeeld 15 jaar lang op verschillende verkoopposten gewerkt voor Canon Sweden en tevens 4 jaar managersrollen vervuld voor Dell Computer. Mr. Nilsson kent de Zweedse IT-markt van binnenuit en is "daarom in staat onze klanten nauwkeurig te informeren en ondersteunen door middel van zijn diepgaande kennis", aldus Gerd Hornig, lid van de verkoopdirectie bij innovaphone AG.

In de afgelopen jaren heeft innovaphone succes gehad bij verschillende grote IP-telefonieprojecten in Scandinavië. Zo besloten het Zweedse bedrijf NAB Solutions en het Finse bedrijf Flinkenberg bijvoorbeeld met innovaphone samen te werken. Ook Power Elektro in Zweden gebruikt in 15 kantoren IP-telefonieproducten van innovaphone. innovaphone AG is eveneens succesvol bij verschillende lokale overheden in Scandinavië - 6 lokale overheden in Denemarken maken al gebruik van innovaphone's PBX. Een van de grootste klanten van innovaphone in Noord-Europa is de scheepvaartmaatschappij Tallink, gevestigd in Estland.

Over innovaphone

innovaphone AG levert diensten met leidende technologie voor oplossingen op het gebied van IP-telefonie. In tegenstelling tot zowel fabrikanten van traditionele telefoonsystemen en leveranciers van netwerkuitrusting concentreert innovaphone zich uitsluitend op de ontwikkeling, productie en distributie van IP-telefonieoplossingen. Het bedrijf is een van de zeer weinig leveranciers die vastberaden zijn IP-telefonie te implementeren. Iedere IP-oplossing door innovaphone ondersteunt de onafhankelijke convergentiestandaards H.323 en SIP. Dit zorgt ervoor dat alle voordelen van IP-telefonie - flexibiliteit, investeringsveiligheid en efficiëntie - volledig benut worden.

Na enkele jaren van intense ontwikkeling heeft innovaphone een productfamilie ontworpen van de hoogste technologische standaard. De eerste IP-gateway (IP 400) werd in 1998 geïntroduceerd, een jaar nadat het bedrijf was opgericht. Deze gateway werd in januari 2000 opgevolgd door de IP 3000 en door de IP-telefoon tiptel innovaphone 200 twee maanden later. Het hart van het productspectrum is het IP-telefoniesysteem innovaphone PBX, ontwikkeld door innovaphone.

innovaphone AG werd in 1997 opgericht door vijf pioniers die uit de ISDN-wereld kwamen. De belangrijkste kantoren van het bedrijf zijn gevestigd in Sindelfingen. Ongeveer 40 medewerkers werken momenteel op de kantoren in Sindelfingen (hoofdkantoor), Hannover (opleidingscentrum), Berlijn, Bozen (Italië) en Eskjö (Zweden). Het bedrijf ontwikkelt activiteiten in heel Europa. Op de lijst van bedrijven en instituten die gebruik maken van de IP-oplossingen van innovaphone, staan onder andere Heinrich Bauer Publishers, het VW-opleidingscentrum, de Ruhr Universiteit te Bochum, de Zwitserse televisie, het Fraunhofer Instituut en Sparkasse Stralsund.

Perscontact:

innovaphone AG
Dagmar Geer
Dr. Petra Wanner-Meyer
Böblinger Strasse 76
71065 Sindelfingen, telefoon +49-(0)7031-73009-0,
fax +49-(0)7031-73009-99, e-mail dgeer@innovaphone.de, pwanner-meyer@innovaphone.de, internet www.innovaphone.de