Ingezonden persbericht


Opnieuw Europees avontuur Cafe Biljart Borculo.

Van woensdag 8 maart t/m zondag 12 maart wordt in Delden het Europees Kampioenschap biljarten, Anker Kader 47/2 gehouden. De biljartvereniging Cafe Biljart Borculo gaat een nieuwe sportieve uitdaging aan. Nadat de vereniging in 2004 zeer succesvol de Champions Trophy had georganiseerd, smaakte dit succes naar meer. Eerder hadden zich al 2 kandidaten gemeld bij de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, maar moesten later door een tekort aan financiële middelen toch afhaken. De tijd begon te dringen voor de KNBB en waren erg blij met de aanmelding van Cafe Biljart Borculo. Eigenlijk meldde het zeer succesvolle topteam Cubri Pallets / Etikon zich aan. Het team dat bovenaan de ranglijst in de eredivisie staat wordt geleid door teamleider Bennie Deegens. Samen met secretaris Toon Scholten hebben ze het initiatief genomen om nog een keer alles uit de kast te halen.

Bennie Deegens: " Het is weer kort dag, maar het begon toch weer te kriebelen. We hebben eerst sponsoren gezocht, want de organisatie van zo'n toernooi kost een aardige duit. We hebben het nu voor 90 % gedekt. Dit was voor ons heel belangrijk, want we kunnen nergens aankloppen als we een tekort hebben. En zeker niet bij onze vrouwen. Daarna ben ik naar de directie van het Apart Hotel Delden gestapt. Ik ken Han Weegink en Mirjam Huisken vanuit mijn werksituatie. Een prachtige locatie die zeer geschikt is voor dit soort evenementen. Een prima infrastructuur als je kijkt naar de bereikbaarheid ( A1 en A35 ) en ruim voldoende hotelaccommodatie. Ze waren al net zo enthousiast als ik en we waren er al snel uit met elkaar. Ook het bestuur van de KNBB was zeer enthousiast over deze locatie. In een uur waren we eruit met elkaar, dus kunnen we aan de slag,"aldus Deegens.

Toon Scholten is blij dat er weer veel vrijwilligers zich hebben aangeboden. "Je moet altijd weer afwachten hoeveel hulp je krijgt. We zijn geen grote vereniging maar Cubri Pallets / Etikon draait maar op 2 personen, dat is Deegens en ik. Zonder de hulp van deze vrijwilligers kun je niets, maar ze hebben er allemaal weer zin in. Ik ben blij dat alles financieel rond is, hierdoor behoeven we geen entree te heffen. Dat is prachtig. We verwachten dan ook veel toeschouwers. Ze kunnen nu met het hele gezin binnenkomen, zonder dat het iets kost. Mooi is ook dat er van ons team 4 biljarters meedoen. Peter Volleberg, Fabian Blondeel en de medefavorieten, Patrick Niessen en Henri Tilleman. In overleg met de KNBB zijn wij er in geslaagd om Henri Tilleman de wildcard te geven. Dit betekent dat hij een beschermde status krijgt en dat hij vrijdags pas hoeft in te stromen. Hij verdient dit. De beste kadrist van Nederland speelt bij ons. Dit waarderen we zeer, dus kunnen we op deze manier iets terug doen".

Vanaf maandag 6 februari is de site www.classicmasterstrophy.nl van dit evenement actief. Op deze site kan iedereen de laatste ontwikkelingen en schema's bewonderen en kunnen spelers zich aanmelden voor dit fantatische toernooi. De organisatie hoopt op een 50 tal deelnemers uit verschillende landen. Titel verdediger is de Zwitser Xavier Gretillat.

Met vriendelijke groet,
Namens Cafe Biljart Borculo,
Erik Schaddelee