Ingezonden persbericht

Internetbellen via een gewone telefoon met Skype-adapter van D-Link

Rotterdam, 8 maart 2006 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie, maakt Skype-bellen via de gewone, vaste telefoon mogelijk. De DPH-50U, een USB-adapter voor Skype, zorgt ervoor dat gebruikers maximaal kunnen profiteren van de Skype-diensten voor internettelefonie.

Met de D-Link DPH-50U is een traditioneel telefoontoestel of een draadloze DECT-telefoon te gebruiken om goedkoper te telefoneren via Skype. Dankzij de adapter is het telefoontoestel behalve voor telefoongesprekken binnen het traditionele telefoonnetwerk ook te gebruiken voor Skype-gesprekken. Met deze adapter is het mogelijk gesprekken te voeren van computer naar computer, van computer naar telefoon en van telefoon naar telefoon. Daar komt bij dat het D-Link-product de stemkwaliteit van de gesprekken via Skype sterk verbetert. De DPH-50U maakt het ook mogelijk de ingebouwde functies van het telefoontoestel te gebruiken, waaronder snelkiezen, redial, mute en bellersidentificatie.

"De DPH-50U Skype USB-telefoonadapter biedt gebruikers meer flexibiliteit en mobiliteit. Ze kunnen hetzelfde telefoontoestel gebruiken voor zowel traditionele als Skype-oproepen. Doordat het niet meer nodig is een koptelefoon op te zetten, zijn ze niet langer gebonden aan hun pc tijdens het telefoneren. Bovendien zijn Skype-oproepen door te schakelen naar een gsm", zegt Eric Marchal, District Manager Benelux bij D-Link.

Gebruikers kunnen met de DPH-50U:

· telefoongesprekken opnemen op de harde schijf van de computer;

· gratis bellen naar andere Skype-gebruikers over de gehele wereld;

· overschakelen van het ene gesprek naar het andere, conference calls voeren en oproepen doorschakelen;

· Skype-gesprekken doorsturen naar elke andere telefoon;

· vanaf het bestaande telefoontoestel contactenlijsten in Skype beheren;

· zien wanneer het gesprek een gewoon of een Skype-gesprek is;

· tegen lage kosten internationale nummers bellen met een gsm;

· in het buitenland gesprekken voeren met het thuisland. Dit is mogelijk door van 'Skype naar Skype' te bellen naar de computer waarop de DPH-50U is aangesloten.

Prijs en beschikbaarheid

De D-Link DPH-50U is vanaf eind februari 2006 beschikbaar in de winkels voor 50 euro exclusief BTW.

Einde bericht

Over D-Link

D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, mkb en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie of fotomateriaal:

Progress Communications

Birthe Steenvoorden

Tel. +31 (0)20-363 11 52

E-mail: birthe@progresscommunications.nl

D-Link Benelux

Eric Marchal

Tel.: +32 (0)2 517 71 11

E-mail: eric.marchal@dlink.be

www.dlink.nl