Gemeente Hengelo

Cursus Opvoeden: zó! van start in Hengelo

Op donderdagavond 9 maart start in het speeltuingebouw van het Twekkelerwegkwartier in Hengelo (Heraclesstraat 2) de cursus Opvoeden: Zó!. Deze cursus is bedoeld voor alle ouders die vragen hebben over opvoeden, of die benieuwd zijn naar tips om het opvoeden van kinderen vooral leuk en uitdagend te laten zijn.

De cursus wordt gegeven door een jeugdverpleegkundige van de GGD Regio Twente en is een samenwerkingsproject van de GGD Regio Twente, Carint Jeugdgezondheidszorg en welzijnswerk Scala. De cursus bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten die duren van 20.00 uur tot 22.00 uur. De kosten van de cursus bedragen 12.00 per persoon. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij welzijnswerk Scala, via 074 255 30 00.

Opvoeden van kinderen is leuk, maar soms ook moeilijk. Iedere ouder heeft wel eens behoefte aan steun of advies. Misschien heeft u allerlei vragen waarop u een antwoord zoekt. Bijvoorbeeld: wat doe je als een kind niet wil luisteren? Hoe kun je ervoor zorgen dat kinderen wat vaker leuke en aardige dingen doen? Is het normaal dat ouders de hele dag politie-agentje moeten spelen? In de cursus Opvoeden: zó! komen deze en andere vragen uitgebreid aan bod.

In de oudercursus Opvoeden: zó! ziet u op video hoe ouders hun kinderen prijzen, verbieden en straffen, en wat het effect daarvan is. U kunt met andere ouders praten over opvoeden, en u zult ervaren dat u niet de enige bent die zich soms onzeker voelt als ouder. U krijgt tips over belonen en straffen, en u krijgt folders mee waarin alles op een rijtje staat zodat u het op een ander moment nog eens rustig kunt nalezen. Opvoeden: zó! is niet alleen maar een kijk- en praatcursus. Het is vooral een doe-cursus waarbij u thuis het geleerde in de praktijk kunt brengen.