Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

De AWBZ van A tot Z: discussiebijeenkomst op 9 maart 2006
---

De CG-Raad organiseert op 9 maart 2006 onder de titel "De AWBZ van A tot Z" een discussiebijeenkomst over de toekomst van de AWBZ. Wordt de opheffing van de AWBZ nu het sluitstuk van de modernisering van de AWBZ? Wat zijn de consequenties voor mensen die zijn aangewezen op deze zorg?

De zorgverzekeringswet is er net, en misschien heeft u nog geen keuze gemaakt voor een nieuwe zorgverzekeraar. Het WMO debat is nog niet afgerond en er wordt al volop gesproken over het opheffen van de AWBZ en het opsplitsen van de zorg tussen de Zorgverzekeringswet en de WMO. Wordt de opheffing van de AWBZ nu het sluitstuk van de modernisering van de AWBZ? Wat zijn de consequenties voor mensen die zijn aangewezen op deze zorg? De bijeenkomst wordt gehouden van 10.30 uur tot 15.30 uur in congrescentrum Regardz Eenhoorn in Amersfoort. De kaderleden van de organisaties die bij de CG-Raad zijn aangesloten, zijn van harte uitgenodigd.

Programma

Tijdens het ochtendgedeelte van de dag zullen twee sprekers hun deskundige visie geven op de stand van zaken:


* Drs. P. Vos, algemeen secretaris van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. (RvZ). De heer Vos verdedigt de stellingen uit het rapport Mensen met een beperking in Nederland, de AWBZ in perspectief.

* Mw. drs. L.J.M. de Heij, van het College voor zorgverzekeringen (CVZ). Zij belicht de inhoud van het rapport 'Zorg en Participatie gegarandeerd' uit november 2005.

Het middaggedeelte, na de lunch, zal bestaan uit een voortzetting van de discussie tussen de genodigde kaderleden met de nadruk op de belangen en de positie van de leden van de CG-Raad in deze discussie over de toekomst van de langdurige zorg.
De dagvoorzitter is Fini de Paauw, vice-voorzitter van de CG-Raad.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier (word-document)

(Geplaatst: 2 februari 2006)

---