Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Cursus voor luchtvaarthobbyist en luchtvaartprofessional:

Aviodrome-Luchtvaartcursus beantwoordt alle luchtvaartvragen

Lelystad, 3 februari 2006 - Voor iedereen die beroepsmatig betrokken is bij de luchtvaart en voor iedereen die verder in de luchtvaart is geïnteresseerd start op 9 maart de Aviodrome-Luchtvaartcursus. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Hoe werkt de luchtverkeersleiding? Wat kunnen de oorzaken zijn van een vliegtuigongeluk? De cursus beantwoordt al deze luchtvaartvragen.

Grootste passagiersvliegtuig ter wereld

De Aviodrome-Luchtvaartcursus wordt gegeven door luchtvaartdocent Richard Vermij. Overdag staat Vermij als docent voor de klas bij een opleiding voor luchtvaartdienstverlening aan een ROC. Tijdens de luchtvaartcursus bij de Aviodrome zullen tien onderwerpen worden behandeld, zoals de techniek van een vliegtuig, de anatomie van luchthavens en incidenten en ongelukken. Daarnaast wordt natuurlijk uitvoerig ingegaan op de geschiedenis van de luchtvaart, maar ook de laatste actualiteiten worden meegenomen tijdens deze acht cursusavonden. Zo wordt uitvoerig ingegaan op het 'Skyteam', de alliantie tussen de KLM en Air France en op de Airbus A-380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld dat sinds het voorjaar van 2005 vliegt.

Geïnteresseerde 'amateurs'

In het verleden hebben werknemers van grote Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, van diverse luchthavens en van (semi-)overheidsinstellingen die met de luchtvaart te maken hebben, aan de cursus deelgenomen. Zowel geïnteresseerde 'amateurs', als luchtvaartprofessionals die nog niet zo lang in de luchtvaart werkzaam zijn, hebben veel plezier van de cursus. De Aviodrome-Luchtvaartcursus wordt voor de vijfde maal georganiseerd in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad en is iedere keer weer een groot succes.

Cursusavond

De cursus wordt op acht achtereenvolgende donderdagavonden gegeven om 20.00 uur vanaf 9 maart as. Een cursusavond duurt ongeveer twee uur. De tien cursusonderdelen worden met behulp van een Power Point presentatie toegelicht en de cursisten krijgen een uitvoerig cursusboek mee. Meer informatie over de Aviodrome-Luchtvaartcursus in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad is te vinden op www.aviodrome.nl en is te krijgen via de cursusleider: tel. 020 -668 53 44 of http://fly.to/r'sac.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl