Gemeente Amsterdam

Shoppen is topsport!

De Glamour Stiletto Run: For women only!

22 februari 2006
---

Op 9 maart organiseert het tijdschrift Glamour de Stiletto Run. Wie het snelst een parcours aflegt op hoge hakken wint 10.000 euro. De Stiletto Run vindt plaats in Amsterdam. Want waar kun je het gewonnen geld beter besteden dan in de modehoofdstad van Nederland?

De Glamour Stiletto Run is bestaat uit een parcours van ongeveer 100 meter. Het parcours moet afgelegd worden op schoenen met een stilettohak. Een voorwaarde is dat de hak minimaal 7 centimeter hoog is en maximaal 1,5 centimeter breed. De winnaar is degene die als eerste met één of beide hakken de grond raakt achter de wedstrijdstreep. De wedstrijd wordt gehouden in Amsterdam. De exacte locatie is nog niet bekend.

De Stiletto

Stiletto's Deelname is dus alleen mogelijk op stiletto's. Een echte stilettohak is minimaal 7 centimeter hoog en maximaal 1,5 centimeter breed.

De stilettoschoen, zoals wij die nu kennen, werd geïntroduceerd in de jaren '50. Met de opkomst van het feminisme verdween de stiletto uit het modebeeld. Vooral door de succesvolle serie Sex and the City is de stiletto tegenwoordig weer helemaal terug!

Schrijf je in!

De Glamour Stiletto Run is alleen voor vrouwen vanaf 18 jaar. Inschrijven kan via de website van Glamour. Er worden 150 startbewijzen verloot onder de inschrijvingen. De winnaar krijgt 10.000 euro shopping money.

Voor meer informatie, de voorwaarden om mee te doen en om je in te schrijven kun je terecht op de website van Glamour.