OVDB gaat op zoek naar beste 'leerling-verpleegkundige'

Ovdb

Leerlingen strijden tijdens Skills Masters om de titel 'ZorgTopper 2006'

Utrecht, 6 maart 2006

Op 9, 10 en 11 maart organiseert de OVDB, kenniscentrum voor leren in de praktijk, de verkiezing van 'ZorgTopper 2006' tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam. De 'ZorgTopper 2006' is een leerling verpleegkunde (niveau 4) die uitblinkt in zowel verpleegtechnische vaardigheden als in beroepshouding. De beroepenwedstrijd laat kandidaten zien die een perfect voorbeeld vormen voor het beroepsonderwijs. Zij zijn 'the best of the best'. De 'ZorgTopper 2006' ontvangt zijn/haar onderscheiding uit handen van Mevr. Leemhuis-Stout, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen.

In januari en februari hebben door het gehele land regionale voorrondes plaatsgevonden. De vijf winnaars van deze voorrondes gaan strijden om de titel 'ZorgTopper 2006'. Tijdens de wedstrijden voeren zij twee opdrachten uit: aan de hand van een intakegesprek met een patiënt wordt een zorgplan opgesteld. Daarnaast spelen zij op het OVDB-podium een rollenspel, samen met een actrice. De leerlingen worden beoordeeld op hun verpleegtechnische vaardigheden en hun beroepshouding. De opdrachten worden naderhand door een vakkundige jury beoordeeld.

Het Zorgplein op Skills Masters
De wedstrijden vinden plaats op het zogenaamde 'Zorgplein' op Skills Masters. Naast de wedstrijden is er nog veel meer te zien en te beleven op dit plein. Elke ochtend vinden er modeshows plaats waarbij leerlingen van ROC Zadkine (Rotterdam) kleding vanuit de sector zorg, facilitaire dienstverlening en sport showen. Ook organiseert de OVDB in samenwerking met ROC Zadkine een aantal doe-manifestaties voor de beroepen: apothekersassistent, doktersassistent, tandartsassistent en verpleegkundige/verzorgende. Bezoekers kunnen hier o.a. leren hoe ze bloeddruk opmeten, handcrème maken en noodkronen maken.

Kenniscentrum OVDB
De OVDB is het kenniscentrum voor leren in de praktijk in de sectoren Gezondheidszorg, Welzijn, Sport en Dienstverlening. Zij is actief voor ruim 30.000 leerbedrijven en meer dan 130.000 leerlingen.
De OVDB erkent en registreert leerbedrijven, stelt kwalificaties op binnen haar sectoren en signaleert landelijke en regionale trends op de arbeidsmarkt. De OVDB is initiator van
- en deelnemer aan - regionale samenwerkingsverbanden die een platformfunctie vervullen. Als spil in de beroepspraktijk draagt de OVDB bij aan de versterking van de bekwaamheid van aankomende, beginnende en ervaren beroepsbeoefenaren.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE,