Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Openbaar debat nieuwe raadsleden

6 maart 2006 print
Op donderdag 9 maart wordt van 20.30 - 22.30 uur een openbaar politiek debat gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis te Uithoorn.

In dit politiek debat presenteren de fracties de thema's die zij belangrijk vinden voor de agenda van de raad in de komende vier jaar. Het debat daarover wordt gevoerd door (maximaal) twee vertegenwoordigers van de nieuwe fracties.

Met dit debat wordt het startsein gegeven voor de inrichting van de werkzaamheden van de nieuwe raad.

Afhankelijk van het verloop van het debat, onder voorzitterschap van burgemeester Groen, worden aan het slot de eerste conclusies geformuleerd. Deze worden in een voorstel aan de nieuwe raad aangeboden.

Over dit voorstel wordt dan een politiek debat gevoerd, worden daarbinnen de prioriteiten bepaald en vindt tenslotte besluitvorming plaats. Dit alles in de eerste vergadering van de nieuwe raad op donderdag 16 maart.

De Raadsagenda voor de komende vier jaar is dan vastgesteld.

De fractievoorzitters hebben hiertoe besloten om zo snel mogelijk na de verkiezingen een openbare start te maken met de politieke grondslag voor de werkzaamheden in de nieuwe raad.

Daarnaast is door de fractievoorzitters afgesproken dat de grootste partij parallel aan deze openbare sessie van 9 maart, initiatieven zal nemen om een coalitie te formeren.

Deze verkennende gesprekken zullen met alle partijen gevoerd worden. ^