Gemeente Zwolle

Interculturele recepten in het boekje ´Smaakvol`


Datum uitgave: 08-03-2006

In het boekje 'Interculturele eetafspraken' vertellen acht mensen over hun ervaringen tijdens een diner tussen autochtone en allochtone Zwollenaren. De uitgave is een resultaat van het project Interculturele eetafspraken, dat de gemeente Zwolle in 2005 organiseerde. Het idee voor de afspraken ontstond na een onderzoek naar integratie in Zwolle, waaruit bleek dat er relatief weinig contact is tussen verschillende bevolkingsgroepen. Een maaltijd biedt een goede gelegenheid om in gesprek te komen en nader kennis te maken.

Na afloop van de afspraken zijn acht deelnemers geïnterviewd over hun ervaringen. Ook vertellen ze over hun ideeën over integratie en over verschillen in culturen. Het boekje is daarmee een uitgave geworden met persoonlijke verhalen over de multiculturele samenleving.

Recepten
De acht geïnterviewden hebben recepten aangedragen, die ook in het boekje zijn opgenomen. Daarmee verdient het boekje ook een plekje in de keuken. 'Eten doen we allemaal. Onze maaltijden verschillen. Mensen zijn gelijk, maar de culturen zijn anders. De samenleving is als een gevarieerde maaltijd', schrijft wethouder Peter Pot in het voorwoord. Voor geïnteresseerden is het boekje te verkrijgen in het Informatiecentrum van de gemeente (Grote Kerkplein 15). Externe instanties:
Informatiecentrum Gemeente Zwolle

Bron: afdeling communicatie

Datum van 08-03-2006 tot 21-03-2006