Politie Haaglanden

persberichten 9 maart

Haaglanden, 09-03-2006

Hennepkwekerij

Den Haag. Een 46-jarige Hagenaar is woensdagmiddag 8 maart op het Rijswijkseplein aangehouden. Omstreeks 15.45 uur zag een politieagent, die net klaar was met zijn dienst, de verdachte met twee sporttassen uit een woning aan de Weteringkade komen. De verdachte stopte de tassen vervolgens in een auto. Toen de agent langs de auto liep, rook hij een sterke henneplucht en waarschuwde zijn collegas. De verdachte werd op het Rijswijkseplein aangehouden en in de tassen troffen de agenten hennep aan. In de woning aan de Weteringkade trof de politie vervolgens een professionele hennepkwekerij aan. In totaal werden 887 planten in beslaggenomen. De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

Joy-rider veroorzaakt aanrijding

Den Haag. Een 19-jarige man uit Den Haag is woensdagmiddag 8 maart op de Sirtemastraat aangehouden voor joyriding. Omstreeks 12.45 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen zij de verdachte aan. Hij verklaarde dat de auto waarin hij reed niet van hem was. Hij had de auto met de sleutels in het contactslot zien staan en was ermee weggereden. Tevens verklaarde de verdachte dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De verdachte werd aangehouden.

Controle coffeeshops

Den Haag. De politie heeft woensdag 8 maart een integrale controle gehouden bij een drietal coffeeshops. In totaal werden daarbij 22 personen gecontroleerd. Acht werden aangehouden. Een van hen een 26-jarige man uit Culemborg stond gesignaleerd voor 3504,60 of 71 dagen hechtenis. Omdat de man niet kon betalen, gaat hij zijn straf uitzitten. Zes personen werden aangehouden omdat zij geen identiteitsbewijs bij zich hadden en een van hen bleek een illegale vreemdeling. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Een persoon werd aangehouden omdat hij een ponypack met cocaïne bij zich had. Aan deze controle deden de inspecteurs openbare ruimte, het handhavingsteam, de gemeentelijke sociale dienst, brandweer en politie mee.

Auto komt tot stilstand op vangrail

Den Haag - Woensdag 8 maart rond 18.30 uur kreeg de politie een melding dat een auto gebotst was tegen de vangrail op de Laan van Delfvliet (vanaf A13). Daar zagen agenten een auto scheef op de vangrail staan. In de auto zaten vijf inzittenden (Hagenaars in verschillende leeftijden). De 28-jarige Hagenaar verklaarde dat tijdens het nemen van de bocht plotseling de motor afsloeg en dat de stuur- en rembekrachtiging waren uitgevallen. Doordat de auto onbestuurbaar was, kwam het voertuig uiteindelijk tot stilstand op de vangrail. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Rijden tijdens rijontzegging

Den Haag - Woensdag 8 maart rond 16.24 uur controleerde de politie een 40-jarige Haagse automobilist op de Badhuisweg. De automobilist kon geen rijbewijs en kentekenpapieren tonen. Uit navraag bleek dat de APK van de auto was verlopen en de bestuurder had hier eerder al een proces-verbaal voor had gekregen. Ook reed de verdachte tijdens een rijontzegging. Wederom is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

Den Haag - De politie hield donderdag 9 maart rond 00.00 uur op de Binckhorstlaan een alcoholcontrole. 43 Personen legden een blaastest af. Een 44-jarige Bulgaar had teveel gedronken: 710 ugl. De verdachte verklaarde drie jaar in Nederland te zijn, maar geen Nederlands rijbewijs had. Uit onderzoek bleek dat hij gesignaleerd stond voor openstaande boete van 240 euro voor het rijden zonder rijbewijs in 2004. Opnieuw is proces-verbaal opgemaakt. Den Haag - Een 42-jarige Hagenaar werd op woensdag 8 maart omstreeks 23.20 uur op de Koningin Marialaan gecontroleerd op het rijden onder invloed. Tijdens het blazen blies de man een F-indicatie. Aan het politiebureau blies de verdachte 790/ugl. Zijn rijbewijs werd ingenomen en proces-verbaal werd opgemaakt.

308 hennepplanten gevonden

Den Haag - Woensdag 8 maart rond 11.30 uur trof de politie na een overlastmelding in een woning aan de Vrederustlaan 308 hennepplanten aan. Een 31-jarige bewoner werd aangehouden en alle goederen zijn voor vernietiging in beslag genomen.

480 euro voor rijden onder invloed

Den Haag - Agenten zagen donderdag 9 maart rond 03.00 uur in de Ockenburgstraat een auto rijden met hele lage snelheid. De rechter voor- en achterband waren geklapt en de rook kwam van de banden af. De bestuurder werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man blies 530 ugl. De verdachte kwam uit Polen en had geen vaste woon- of verblijfplaats. De Poolse man betaalde 480,-- aan boete en zijn vriend fungeerde verder als de BOB.

Bloedproef na aanrijding tegen boom

Wassenaar Van een 72-jarige automobiliste uit Wassenaar werd op woensdag 8 maart om 16:00 uur een bloedproef afgenomen. De vrouw was met haar auto op de Katwijkseweg tegen een boom gebotst. Politieagenten constateerden dat de vrouw alcohol had genuttigd. Ter controle werd zij vervoerd naar een ziekenhuis waar haar tevens de bloedproef werd afgenomen. Haar auto raakte bij het ongeval zwaar beschadigd.

Verdachte vernieling aangehouden

Leidschendam Op woensdag 8 maart om 11:00 uur werd op het Damplein een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man vernielde een spiegel van een auto. Agenten die ter plaatse kwamen zagen dat de man op een autospiegel stond te dansen. Agenten konden erger voorkomen. Mogelijke relatieproblemen tussen de verdachte en de 22-jarige eigenaresse van de auto veroorzaakte dusdanig veel spanning bij de verdachte dat hij zijn woede koelde op haar auto. De man werd ingesloten.

Rijbewijs kwijt na spookrijden

Naaldwijk Op woensdag 8 maart om 13:45 uur werd van een 81-jarige automobiliste uit Rotterdam het rijbewijs ingevorderd. De vrouw reed over de Burgemeester Elsenweg in de richting van Westerlee en reed daarbij over de rijbaan bestemd voor het tegemoet komende verkeer. Daar reden twee politieagenten die tot hun ontzetting de automobiliste op hun af zagen komen. Op het laatste moment stuurde de bestuurster haar auto weer naar de juiste rijstrook en kon zo een frontale aanrijding met de agenten worden voorkomen. Nadat de vrouw was staande gehouden verklaarde zij dat zij in de veronderstelling verkeerde dat zij op een tweebaansweg reed.

Verblind door een tegenligger

Monster Op woensdag 8 maart om 19:00 uur botste een 67-jarige automobiliste uit Monster op enkele reflecterende paaltjes op de Kampschoerstraat. De vrouw raakte verblind door een onbekende tegenligger, week naar rechts uit en reed enkele paaltjes omver. Een van de afgebroken paaltjes beschadigde een geparkeerd staande personenauto van een bewoner uit die straat.

Doorrijden na aanrijding

Wateringen Op woensdag 8 maart om 19:45 uur veroorzaakte een 45-jarige automobilist uit Den Haag op de Heulweg een aanrijding. Een getuige zag d eman al slingerend rijden en zag dat de man tegen een brug aan reed en een fietster bijna omver reed. Doordat de fietser op tijd anticipeerde op de verkeerssituatie kon erger worden voorkomen. De automobilist reed zonder te stoppen door. Dankzij de getuige die de man tot stoppen wist te dwingen werd hij door de gewaarschuwde politie aangehouden. Aan het bureau verklaarde de man dat hij zeer vermoeid was geweest en dat daardoor de aanrijding was ontstaan. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal voor doorrijden na aanrijding.

Alcoholcontrole in het Westland

Poeldijk Bij een alcoholcontrole op woensdag 8 maart vanaf 23:00 uur tot donderdag 89 maart 02:00 uur werden op de Nieuweweg 31 automobilisten aan een blaastest onderworpen. Een automobilist (een 39-jarige Hagenaar) had beter niet kunnen gaan rijden, immers de man blies 330 ugl. Daarmee was de koek echter nog niet op. Uit onderzoek bleek dat de man een valse naam had opgegeven omdat zijn rijbewijs was ingevorderd. Nadat politieagenten het voertuig van de man hadden doorzocht troffen zij 28 XTC pillen en een aantal inbrekerswerktuigen (6 schroevendraaiers, zaklampen, verrekijker e.d.) aan. Deze werden in beslag genomen en de man werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.

Verdachten diefstal aangehouden

Zoetermeer - Op woensdag 8 maart om 14.50 uur heeft de politie op de Diederik van Teilingenlaan twee mannen van 23 en 24 jaar uit respectievelijk Den Haag en Delftgauw op verdenking van diefstal van kentekenplaten. Een getuigen had gezien dat de mannen op een parkeerterrein kentekenplaten verwisselde en waarschuwde de politie. De mannen bekende de diefstal en gaven aan voornemens te zijn te gaan tanken zonder te betalen.

Verdachten op strooptocht

Zoetermeer - Op woensdag 8 maart om 16.30 uur heeft de politie op de Luxemburglaan een 17-jarige vrouw uit Zoetermeer en een 18-jarige man uit Oosterhout aan- gehouden op verdenking van diefstal. Het tweetal werd betrapt bij een diefstal in een winkel. Bij nader onderzoek bleek dat zij eveneens goederen in hun bezit hadden die afkomstig waren uit een vijftal zaken. De verdachten bekende ook deze te hebben gestolen. De goederen zijn teruggegaan naar de respectievelijke winkels en de verdachten hebben een proces-verbaal gekregen.

Twee gewonden bij aanrijding

Zoetermeer - Op woensdag 8 maart om 19.50 uur zijn bij een aanrijding op de Meerzichtlaan een 46-jarige vrouw en een 70-jarige man beiden uit Zoetermeer gewond geraakt bij een aanrijding. De slachtoffers staken op de rotonde over op de voetgangers oversteekplaats toen zij werden aangereden door een 65-jarige automobiliste uit Zoetermeer. Beiden slachtoffers zijn vervoerd naar het ziekenhuis. Bij controle bleek de automobiliste onder invloed te zijn van alcohol. Zij blies op het bureau 465 ug/l en is aangehouden. Het rijbewijs van verdachte is ingevorderd.