Politie Twente

Persberichten Politie Twente 9 maart 2006

Automobilist gewond

Borne

Woensdagavond 8 maart omstreeks 19.45 uur raakte een 22 jarige man uit Nijverdal gewond bij een eenzijdig ongeval op de A35 in Borne. Door nog onbekende oorzaak raakte de 22 jarige met zijn bestelbus in een slip, botste tegen de vangrail waarna de bus op de kop tot stilstand kwam. De 22 jarige man werd door de brandweer uit het voertuig geknipt en vervolgens met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De A35 is enige tijd afgesloten geweest, het verkeer werd via Almelo omgeleid. (06-030459)

Politie houdt winkeldieven aan

Hengelo

Personeel van een winkel aan Het Plein in Hengelo hield woensdagavond 8 maart omstreeks 19.00 uur twee mannen aan op verdenking van diefstal. De twee hadden gameboys met een totale waarde van E 600,- in een geprepareerde tas gestopt en hadden zonder te betalen de winkel verlaten. De gealarmeerde politie hield de twee mannen, 25 en 37 jaar met Poolse nationaliteit (woonplaats onbekend), even later aan. De twee zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-030433)

Auto-inbraken

Wierden, Rijssen

In de avond/nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 maart werd zowel in Wierden als in Rijssen in meerdere auto's ingebroken. De portierramen werden geforceerd en de buit bestond voornamelijk uit autoradio/cd-spelers en navigatiesystemen. In Wierden vonden vijf auto-inbraken plaats, namelijk in de Wilgenlaan, Beukenlaan, Acacialaan en De Aa (2x). In Rijssen werd in vier auto's ingebroken. De auto's stonden aan de Grebbebergstraat (2x) en aan de Stationsdwarsweg (2x). De politie is bezig met een onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden.

Aluminium platen gestolen

Almelo

Tussen dinsdag 7 en woensdag 8 maart werden vanaf een bedrijfsterrein aan de Twentepoort West in Almelo aluminium platen gestolen van elk 3 m x 60 cm. Het totale gewicht van de platen is 30 ton en de totale waarde E 3000,-. Bij de diefstal werd een hekwerk geforceerd. Een medewerker van het bedrijf deed inmiddels aangifte. (06-030063)

Meisje raakt gewond bij aanrijding

Enschede

Een 11 jarig meisje uit Enschede werd woensdagmiddag 8 maart met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het meisje zat als passagier in de auto bij een 29 jarige vrouw uit Enschede. De vrouw reed omstreeks 17.00 uur op de Deppenbroeksestraat en verleende op de kruising met de Rijnstraat geen voorrang aan een voor haar van rechts komende auto, bestuurd door een 26 jarige Enschedeër. Beide auto's kwamen met elkaar in aanrijding waarna de auto van de 26 jarige man tegen een lantaarnpaal botste. De twee bestuurders bleven ongedeerd. (06-030390)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --