Landstede


Vandaag Informatieavond Raalte en Harderwijk

Vandaag wordt in Raalte en Harderwijk een
Informatieavond gehouden. De Informatieavond is voor zowel toekomstige mboers en voor volwassenen, opzoek naar een cursus of een opleiding.

In Raalte kunnen jongeren en volwassenen terecht voor alle gewenste informatie over middelbare beroepsopleidingen op het gebied van gezondheidszorg, welzijn, onderwijs, ict, administratie, handel, dierverzorging, veehouderij en bloemen&tuincentrum / groene detailhandel.

Volwassenen
Ook volwassenen biedt Landstede Beroepsopleidingen in Raalte diverse opleidingstrajecten. De afdeling Verzorging en Verpleging organiseert een drietal informatierondes over opleidingen voor volwassenen.

Om 18.00 uur over de éénjarige opleiding Helpende, om 18.30 uur over de tweejarige opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg IG en om 19.00 uur over de verkorte opleiding Verzorgende, speciaal voor mensen met al een diploma in de zorg.

Erg in de belangstelling staan ook de verkorte opleidingen Onderwijsassistent en Kinderopvang. De Volksuniversiteit is 9 maart aanwezig met een eigen informatiestand over een groot aantal opleidingen en vrije tijdscursussen voor volwassenen.

Harderwijk
In Harderwijk zijn er praktijkdemonstraties en proeflessen. Docenten van middelbare beroepsopleidingen zoals: Administratie, Bouwkunde, Elektrotechniek, Gezondheidszorg, Handel, ICT, Oriëntatiejaar Koninklijke Landmacht, Toerisme, Welzijn en Werktuigbouwkunde zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Ook een aantal nieuwe opleidingen zal die dag aan bod komen. Zo zijn docenten aanwezig van de opleiding Leisure & Facility. Deze opleiding is gericht op facilitaire dienstverlening en recreatie.

Een andere nieuwe opleiding van Landstede is de opleiding Autotechniek. Landstede samen met de vmbo-opleiding Spectrum een compleet leslokaal ingericht als autowerkplaats.

Bijscholen
Naast deze dagopleidingen voor jongeren, biedt Landstede ook deeltijdopleidingen. De cursussen voor volwassenen kunnen overdag of s avonds worden gevolgd. Ze zijn gericht op deelnemers die zich willen bij- of omscholen.

Verder is tijden het Open Huis informatie verkrijgbaar over opleidingen en cursussen voor volwassenen en jongeren zoals: Mavo, Havo, Vwo, Nederlands als tweede taal, Internationale schakelklas, Voortraject scholing en beroep, Nederlands, Engels, Rekenen, Sociale vaardigheden, Computervaardigheden en Lezen en schrijven en cursussen gericht op het vrijwilligerswerk.

Landstede Beroepsopleidingen
Landstede Opleidingen & Cursussen voor volwassenen